Ευρώπη

18 Αυγούστου 2014 23:38

Αιματοκύλισαν κονβόι προσφύγων στο Λουγκάνσκ

Τους φιλορώσους δείχνει ως δράστες το Κίεβο. Αρνούνται κάθε ανάμειξη οι αυτονομιστές.

-


Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν, τη Δευτέρα, όταν οχηματοπομπή με πρόσφυγες επλήγη από πυραύλους στην πόλη Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της κυβέρνησης στο Κίεβο.

Οι ουκρανικές αρχές επέρριψαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στους φιλορώσους αυτονομιστές , οι οποίοι, όμως αρνούνται κάθε ανάμειξη.   

«Οι αντάρτες περίμεναν την αυτοκινητοπομπή και την κατέστρεψαν εντελώς. Δεν έχουμε καταφέρει να καταμετρήσουμε τα θύματα. . . δεκάδες (άνθρωποι σκοτώθηκαν)», είπε ο Λισένκο καταγγέλλοντας ένα «αιματηρό έγκλημα» των αυτονομιστών. 

Ωστόσο, ο Αντρέι Πουργκίν, ένας από τους ηγέτες των ανταρτών, απέρριψε τις αιτιάσεις του Κιέβου προσθέτοντας πως οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις επιτίθενται συχνά στη συγκεκριμένη περιοχή τόσο με πυραύλους Γκραντ, ρωσικής κατασκευής, όσο και με αεροσκάφη.  Στο ίδιο μήκος κύματος και εκπρόσωπος των αυτονομιστών, ο οποίος προκάλεσε την ουκρανική κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τους ισχυρισμούς της. 

Σύμφωνα, πάντως, με εκπροσώπους των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων το κονβόι βρισκόταν σε περιοχή όπου διεξάγονταν σφοδρές μάχες ανάμεσα στο στρατό και τους αυτονομιστές και τα λεωφορεία έγιναν στόχος πυραύλων Γκραντ και όλμων.

«Το πυροβολικό έπληξε μια αυτοκινητοπομπή με πρόσφυγες κοντά στην περιοχή Χριασουβάτιγε και Νοβοσβιτλίβκα. Η ισχύς του πλήγματος ήταν τόσο μεγάλη που οι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μέσα στα οχήματα-δεν μπόρεσαν καν να βγουν» από τα αυτοκίνητα, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ανατόλι Πρόσιν στο ειδησεογραφικό δίκτυο 112.ua.



 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)