Μέση Ανατολή

18 Αυγούστου 2014 21:48

Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα απαντήσει δυναμικά σε ρίψεις ρουκετών

Αυστηρή προειδοποίηση στη Χαμάς ότι το Ισραήλ θα απαντήσει δυναμικά σε τυχόν νέες ρίψεις ρουκετών απηύθυνε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

-



Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατέστησε σαφές σήμερα ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να επιτεθούν «δυναμικά» σε περίπτωση που ξαναρχίσουν οι ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς. Ο Νετανιάχου έκανε αυτές τις δηλώσεις λίγο πριν τη λήξη, απόψε τα μεσάνυχτα, της πενθήμερης εκεχειρίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδας της Γάζας.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο (...). Ο στρατός είναι έτοιμος να χτυπήσει δυναμικά εάν ξαναρχίσουν οι ρίψεις» ρουκετών, ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιααλόν στο Ασντότ, στο νότιο Ισραήλ.

Η επιχείρηση που ξεκίνησε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου «θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της», δηλαδή «να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια», πρόσθεσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Στο Κάιρο, οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές έχουν στη διαθεσή τους λίγες ώρες ακόμη, προκειμένου να συμφωνήσουν για την παράταση της εκεχειρίας που ισχύει στη Γάζα από τις 11 Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, το εβδομαδιαίο περιοδικό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων αποκάλυψε σήμερα ότι οι πέντε από τους 64 Ισραηλινούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν από «φίλια πυρά», προερχόμενα δηλαδή από συναδέλφους τους. Το περιοδικό δεν διευκρινίζει τις συνθήκες θανάτου των υπόλοιπων στρατιωτών.

Από την άλλη πλευρά, περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από τις αρχές Ιουλίου, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εναντίον της Χαμάς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους πολίτες, εκ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)