Μέση Ανατολή

13 Αυγούστου 2014 21:59

Κατέλαβαν πολλά χωριά στο Χαλέπι οι τζιχαντιστές

Τουλάχιστον έξι χωριά έχουν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ στο Χαλέπι της Συρίας.

-



Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν πολλά χωριά στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει έξι χωριά στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Παρατηρητήριο, το οποίο πρόσθεσε ότι μαίνονται μάχες για τον έλεγχο ενός ακόμη χωριού, του Άρσαφ.

Το ΙΚΙΛ κατέλαβε αυτές τις κοινότητες «μετά από σφοδρές μάχες με τους αντάρτες και τις ταξιαρχίες των ισλαμιστών που παρέμειναν στην περιοχή μετά την αποχώρηση, στα τέλη Ιουλίου, του Μετώπου αλ Νόσρα», ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η κατάληψη των χωριών από το ΙΚΙΛ, δίνει στους τζιχαντιστές στρατηγικό πλεονέκτημα, καθώς από εκεί μπορεί του ανοίγει ο δρόμος για να επιτεθεί στις πόλεις Μάρεα και Άζαζ.



Η Μάρεα είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Μετώπου, ενός συνασπισμού ισλαμιστικών ομάδων που μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Το ΙΚΙΛ αρχικά μαχόταν στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης, στη συνέχεια όμως απομονώθηκε, τόσο από τους μετριοπαθείς όσο και τους ισλαμιστές του Αλ Νόσρα, λόγω των ηγεμονικών τάσεών του και της ακραίας βίας που χρησιμοποιούσε σε βάρος αντιπάλων μαχητών, αλλά και των αμάχων.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο, η απόφαση της ισλαμικής ταξιαρχίας αλ Ντάουα να ενωθεί με το ΙΚΙΛ, το βοήθησε να καταλάβει τα συριακά χωριά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)