Ευρώπη

09 Αυγούστου 2014 23:24

Ταυτοποιήθηκαν 65 από τα θύματα της πτήσης ΜΗ-17

Στην Ολλανδία έχουν φθάσει 176 σοροί και 527 υπολείμματα θυμάτων της πτήσης των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

-


Ολλανδοί ιατροδικαστές έχουν ταυτοποιήσει, συνολικά, 65 από τα θύματα της συντριβής, στην Ανατολική Ουκρανία, του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH-17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ.

 Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ολλανδίας.ανέφερε, το Σάββατο, πως αναγνωρίστηκαν άλλα 42 θύματα, 21 Ολλανδοί και 21 άλλων εθνικοτήτων.  

Την Παρασκευή ο συντονιστής της ομάδας των ειδικών ανέφερε ότι στην Ολλανδία έχουν φθάσει 176 σοροί, «ολόκληρες κατά το μάλλον ή ήττον», καθώς και ακόμη 527 υπολείμματα των θυμάτων.

«Μια ομάδα ειδικών εργάζεται νυχθημερόν, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι η αναγνώριση καθενός θύματα θα χρειαστεί ακόμη μήνες», επεσήμανε η ολλανδική κυβέρνηση.

Τα τελευταία μέλη των ομάδων των Ολλανδών, Αυστραλών και Μαλαισιανών ιατροδικαστών που εργάζονταν στον τόπο της καταστροφής, αναζητώντας σορούς και προσωπικά είδη των θυμάτων, βρίσκονται καθ' οδόν προς την Ολλανδία, όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι οι έρευνες για να βρεθούν οι σοροί στον τόπο της καταστροφής στην ανατολική Ουκρανία ανεστάλησαν λόγω της ανασφάλειας που δημιουργούν οι μάχες ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών κατερρίφθη από πύραυλο την 17η Ιουλίου ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 298 άνθρωποι, ανάμεσά τους 193 Ολλανδοί. Πάνω από 220 σοροί έχουν μεταφερθεί στην Ολλανδία, τη χώρα που ανέλαβε το έργο της αναγνώρισης των σορών.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)