Ευρώπη

07 Αυγούστου 2014 14:32

Εξετάζει το πώς θα απαντήσει στη Ρωσία για το εμπάργκο η ΕΕ

Έτοιμη να λάβει μέτρα σε απάντηση του ρωσικού εμπάργκο εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

-



Μετά την ανακοίνωση της «σαφώς πολιτικής απόφασης» των ρωσικών αρχών για την απαγόρευση για έναν χρόνο των εισαγωγών των περισσοτέρων προϊόντων διατροφής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της Ρωσίας.

«Έπειτα από μία πλήρη αποτίμηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των μέτρων τα οποία ελήφθησαν από την Ρωσική Ομοσπονδία, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λάβουμε τα προσήκοντα μέτρα», ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σημειώνεται ότι το 2013 οι εξαγωγές ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων προς τη Ρωσία ανήλθαν σε 11,8 δισ. ευρώ και αντιστοιχούσαν στο 9,9% των συνολικών εξωγωγών της ΕΕ προς τη Ρωσία. 

Τα φρούτα, το τυρί, το χοιρινό κρέας και τα λαχανικά αποτελούν τους τέσσερις κύριους τομείς αγροτικών προϊόντων στις εξαγωγές της ΕΕ προς τη Μόσχα και ανέρχονταν σε 3,7 δισ. ευρώ πέρυσι. Ακολουθούν τα αλκοολούχα ποτά (725 εκατ. ευρώ) και το κρασί (595 εκατ. ευρώ). 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)