Ευρώπη

18 Ιουλίου 2014 15:45

Οι τυχεροί που δεν επιβιβάστηκαν στην μοιραία πτήση

Άγιο είχαν δύο οικογένειες που δεν βρήκαν εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην μοιραία πτήση MH17.

-



Ο Μπάρι και η Ίζι Σιμ επρόκειτο να ταξιδέψουν μαζί με το μωρό τους με το μοιραίο Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, που κατερρίφθη από πύραυλο στην ανατολική Ουκρανία, όμως και οι τρεις τους γλίτωσαν κυριολεκτικά από το θάνατο την τελευταία στιγμή, σε αντίθεση με τους 298 επιβαίνοντες.

Η οικογένεια από τη Βρετανία δεν βρήκε εισιτήρια για να ταξιδέψουν όλοι μαζί, καθώς της είπαν ότι ήταν γεμάτο, με αποτέλεσμα να κλείσει εισιτήρια για την βραδινή πτήση. Η αλλαγή αυτή αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από τυχερή και για τους τρεις τους.

Μιλώντας στην Daily Telegraph, ο Μπάρι και η Ιζι Σιμ μίλησαν για την απίστευτη τύχη τους. «Καθώς ερχόμουν στο αεροδρόμιο με το ταξί απλά έκλαιγα…. Ένιωσα ότι μας δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία», δήλωσε η γυναίκα, ενώ ο σύζυγός της σημείωσε ότι «ήταν σαν κάποιος (….) να μας είπε «δεν πρέπει να μπείτε σε αυτή την πτήση».



Από το θάνατο γλίτωσε επίσης ο 29χρονος Μάαρτεν ντε Γιόνγκε, ένας επαγγελματίας ποδηλάτης που μετέχει σε μια ομάδα στη Μαλαισία.



«Την τελευταία στιγμή διάλεξα μια πτήση που αναχωρούσε την Κυριακή γιατί το εισιτήριο ήταν κατά 300 ευρώ φθηνότερο. Υπήρχε μόνο μια θέση ελεύθερη, για την οποία αμέσως έκανα κράτηση», ανέφερε σε πολλά ολλανδικά μέσα ενημέρωσης. «Το ότι ήθελα να εξοικονομήσω κάποια χρήματα, μου έσωσε τη ζωή», πρόσθεσε.

Άγιο είχε και μία άλλη οικογένεια, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αυστραλία μέσω Κουάλα Λουμπούρ για να παραστεί σε κηδεία. Η οικογένεια έφθασε πολύ αργά στο αεροδρόμιο για να μπορέσει να βρει εισιτήρια για την πτήση MH17, με αποτέλεσμα να γλτιώσουν από βέβαιο θάνατο.




«Είναι αδιανόητο... Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», δήλωσαν οι γονείς στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο AT5, κρατώντας στην αγκαλιά τους ένα κοριτσάκι με ξανθές μπούκλες..

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)