Αφρική

06 Ιουλίου 2014 21:50

Νεκρή μία Ρωσίδα τουρίστρια σε ληστεία στην Κένυα

Ληστές πυροβόλησαν την Κυριακή στο κεφάλι μία Ρωσίδα τουρίστρια στη Μομπάσα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας.

-



Τρεις ένοπλοι ληστές επιτέθηκαν στη Ρωσίδα τουρίστρια, η οποία επισκεπτόταν αξιοθέατα μαζί με δύο άλλους τουρίστες στη Μομπάσα, και προσπάθησαν να της πάρουν την κάμερα.

Όπως ανέφερε ένας κάτοικος της περιοχής στο Reuters, οι δράστες επιτέθηκαν από πουθενά στους τουρίστες και ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο ένας τουρίστας «άρχισε να παλεύει με τους ληστές και εκείνη την στιγμή η γυναίκα πυροβολήθηκε στο κεφάλι», τόνισε σχετικά.

Η τραυματισμένη Ρωσίδα τουρίστρια μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο της Μομπάσα, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρή, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των άλλων δύο τουριστών. Η αστυνομία αναζητά τους δράστες και διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.



Το αιματηρό περιστατικό σημειώνεται μία ημέρα μετά το θάνατο 29 ανθρώπων σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις ενόπλων που σημειώθηκαν το Σάββατο σε παράκτιες περιοχές της Κένυας. Ο αντιπρόεδρος της χώρας άφησε την Κυριακή να εννοηθεί ότι πρόκειται για έργο πολιτικών αντιπάλων παρότι την ευθύνη ανέλαβε η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)