Μέση Ανατολή

01 Ιουλίου 2014 20:25

Επίδειξη ισχύος από τους τζιχαντιστές στη Συρία

Στρατιωτική παρέλαση στην πόλη Ράκα, για να επιδείξουν τον βαρύ οπλισμό τους.

-


Τα… βαρέως οπλισμένα δόντια τους έδειξαν οι τζιχαντιστές του Ιράκ και της Συρίας, μετά τη διακήρυξη της δημιουργίας χαλιφάτου στην καρδιά της Μέσης Ανατολής

Φανατικοί ισλαμιστές, με την έναρξη του ιερού μήνα του ραμαζανιού, παρήλασαν στην πόλη Ράκα της Συρίας, που τελεί υπό τον πλήρη έλεγχό τους, επιβαίνοντας σε βαρέα οχήματα τα οποία έφεραν πυροβόλα αλλά και και πυραύλους.

Στους δρόμους της πόλης κυματίζουν μόνο οι μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, όπως ονόμασαν οι τζιχαντιστές το χαλιφάτο τους.

Σε ιερό πόλεμο κάλεσε, εν τω μεταξύ, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι, Διεμήνυσε πως «δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο αυτόν τον ευλογημένο μήνα ή οποιοδήποτε άλλον από το θεϊκό δρόμο του τζιχάντ, αγκαλιάστε λοιπόν αυτή την αλλαγή, γίνετε υπέρμαχοι της θρησκείας του Αλλάχ μέσω του τζιχάντ».

Ο αλ Μπαγντάνι απηύθηνε κάλεσμα στους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να μεταναστεύσουν στο «ισλαμικό κράτος», λέγοντας ότι η μετακίνησή τους στον «οίκο του Ισλάμ» είναι καθήκον. Ταυτοχρόνως, προέτρεψε τους μαχητές του να εκδικηθούν τις αδικίες που διαπράχθηκαν εναντίον των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)