Αφρική

11 Ιουνίου 2014 11:24

Αλγερία: Πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό MERS

Ένας Αλγερινός πέθανε από τον κοροναϊό MERS, ο πρώτος νεκρός από τον θανατηφόρο ιό στη χώρα.

-

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 59χρονος στην Αλγερία, ο οποίος παρουσίασε τα συμπτώματα του κοροναϊού MERS. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού στην αφρικανική χώρα.

Το θύμα είναι ένα από τα δύο κρούσματα του MERS που εντοπίστηκαν στην Αλγερία στα τέλη του περασμένου μήνα.

Και οι δύο άνδρες είχαν επιστρέψει από προσκύνημα στους ιερούς τόπους της Σαουδικής Αραβίας, όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα και οι περισσότεροι θάνατοι από τον ιό.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, κατέληξε στο νοσοκομείο της πόλης Τλεμσέν, 600 χιλιόμετρα δυτικά από το Αλγέρι, ύστερα από 11 μέρες νοσηλείας.

Ο δεύτερος άνδρας που έχει προσβληθεί από τον ιό, ένας 66χρονος, νοσηλεύεται στην πόλη Κολέα κοντά στο Αλγέρι και σύμφωνα με το υπουργείο η κατάστασή του βελτιώνεται.

Κρούσματα έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες, περιλαμβανομένων της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, του Ιράν, της Ολλανδίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των ΗΠΑ, και πρόκειται κυρίως για άτομα που έχουν ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)