Γενικά

03 Ιουνίου 2014 18:44

Στην κοινή προσευχή για τη Μέση Ανατολή κι ο Βαρθολομαίος

Να συμμετάσχει στην κοινή προσευχή για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή μαζί με τον Ισραηλινό και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο και τον Πάπα Φραγκίσκο, προσεκλήθη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

-



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κλήθηκε να λάβει μέρος στην πρωτοβουλία της κοινής προσευχής υπέρ της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, την ερχόμενη Κυριακή, όπως επιβεβαίωσαν πηγές του Βατικανού στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πάπα Φραγκίσκο, που έχει καλέσει στη Ρώμη για την κοινή προσευχή τον Ισραηλινό Πρόεδρο Σιμόν Πέρες και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση. 

Ακολούθως, η πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισημοποιήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα και του Οικουμενικού Πατριάρχη στους Αγίους Τόπους, πριν από μια εβδομάδα. 

 «Ο Ποντίφικας επιθυμεί να είναι κοντά του κι ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Η άριστη, αδελφική  σχέση τους, άλλωστε, είναι γνωστή σε όλους», τόνιζαν ίδιες πηγές της Αγίας Έδρας.

Οι λεπτομέρειες της συνάντησης προσευχής θα γίνουν γνωστές τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ από το Βατικανό υπογραμμίζεται ήδη ότι «η όλη πρωτοβουλία, ασφαλώς, δεν θα έχει κανέναν απολύτως πολιτικό χαρακτήρα».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)