Λοιπή Αμερική

29 Μαΐου 2014 21:47

Ο Ισραηλινός κι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος θα προσευχηθούν μαζί με τον Πάπα

Κοινή προσευχή για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα πραγματοποιήσουν ο Μαχμούντ Αμπάς και ο Σιμόν Πέρες με τον πάπα Φραγκίσκο.

-



Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη στο Βατικανό στις 8 Ιουνίου για να προσευχηθούν μαζί με τον πάπα Φραγκίσκο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

«Η συνάντηση της προσευχής για την ειρήνη, στην οποία προσκάλεσε ο Άγιος Πατέρας τους προέδρους του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς θα γίνει την Κυριακή, 8 Ιουνίου, το απόγευμα, στο Βατικανό. Την ημερομηνία αυτή αποδέχτηκαν και οι δύο πλευρές», ανακοίνωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της Αγίας έδρας, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή, μετά τη λειτουργία στην πλατεία της Φάτνης στη Βηθλεέμ, ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε, προς έκπληξη όλων, ότι προσκαλεί τους ηγέτες Ισραηλινών και Παλαιστινίων να τον επισκεφθούν «στο σπίτι του» στο Βατικανό.

«Σ' αυτό το μέρος (σ.σ. τη Βηθλεέμ) όπου γεννήθηκε ο Πρίγκιπας της Ειρήνης, επιθυμώ να σας απευθύνω πρόσκληση, πρόεδρε Μαχμούντ Αμπάς και πρόεδρε Σιμόν Πέρες, να προσευχηθείτε μαζί μου ζητώντας από τον Θεό το δώρο της ειρήνης. Προσφέρω το σπίτι μου, στο Βατικανό, για αυτήν τη συνάντηση. Όλοι μας επιθυμούμε την ειρήνη. Πολλοί άνθρωποι την οικοδομούν καθημερινά με μικρές χειρονομίες. Πολλοί είναι αυτοί που υποφέρουν και στηρίζουν υπομονετικά τις προσπάθειες εκείνων που την οικοδομούν», ανέφερε ο πάπας στην πρόσκλησή του.

Τόσο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος όσο κι ο Ισραηλινός έσπευσαν να δηλώσουν ότι προτίθενται να επισκεφθούν το Βατικανό, ωστόσο, η ημερομηνία δεν είχε καθοριστεί.

Η ημέρα της προσευχής δεν θα μπορούσε να είναι Παρασκευή, ιερή ημέρα για τους μουσουλμάνους, ούτε Σάββατο, ιερή ημέρα για τους Εβραίους. Για τους χριστιανούς, η Κυριακή 8 Ιουνίου είναι παραμονή της Πεντηκοστής, της τρίτης σε σημασία θρησκευτικής γιορτής μετά το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)