Ασία

27 Μαΐου 2014 10:39

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δορυφόρων από τις έρευνες για το Boeing της Malaysian

Τρεις περίπου μήνες μετά την εξαφάνιση του Boeing της Malaysian, οι αρχές της χώρας έδωσαν τα στοιχεία από τους δορυφόρους, που συμμετείχαν στις έρευνες, στους συγγενείς.

-

Στους συγγενείς των επιβατών της μοιραίας πτήσης της Malaysian Airlines δόθηκαν τα στοιχεία από τους δορυφόρους, πάνω στα οποία στηρίζονται οι υποψίες ότι το αεροσκάφος έπεσε στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Το υλικό έκτασης 47 σελίδων, είναι από τα πρωτογενή δορυφορικά στοιχεία. Πρόκειται για 14 τμήματα στοιχείων από επτά λεγόμενες «χειραψίες», δηλαδή στοιχείων που στοιχειοθετούν την «εμφάνιση» του αεροπλάνου στους δορυφόρους. Τα ζευγάρια των στοιχείων είναι η ώρα και η συχνότητα.

Τα στοιχεία, που έδωσαν οι αρχές της Μαλαισίας στους συγγενείς, είχαν προηγουμένως αναλυθεί από τη βρετανική Inmarsat, σε μία τεχνική διαδικασία που είχε γίνει για πρώτη φορά και είχε χρειαστεί αρκετές ημέρες να ολοκληρωθεί. Οι συγγενείς ωστόσο, των επιβατών απαίτησαν να τα παραλάβουν, ώστε να τα εξετάσουν ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες.

Οι αρχές της Μαλαισίας, στις αρχές Μαρτίου, δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, είχαν ανακοινώσει ότι βάσει των στοιχείων από τους δορυφόρους, η πτήση MH370 είχε αλλάξει πορεία προς τον Ινδικό Ωκεανό. Υπολογίζοντας την ποσότητα καυσίμων και άλλους παράγοντες, είχαν καταλήξει ότι το Boeing συνετρίβη στον νότιο τμήμα του Ωκεανού, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Πολλοί από τους συγγενείς είχαν εκφράσει τη δυσφορία τους, σχετικά με την ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τεκμηριωθεί πως οι επιβάτες είχαν σκοτωθεί και απαίτησαν παραπάνω πληροφορίες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)