Ευρώπη

12 Μαΐου 2014 20:00

Το δημοψήφισμα στο Ντονέτσκ και… η ψηφοφορία της Eurovision

Η ψηφοφορία στη Eurovision ήταν πιο αξιόπιστη διαδικασία από το δημοψήφισμα στο Ντονέτσκ, δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

-

Λάβρος κατά του δημοψηφίσματος στην ανατολική Ουκρανία ήταν ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ. «Είμαστε ξεκάθαροι όσον αφορά σε αυτά τα αποκαλούμενα δημοψηφίσματα, τα οποία διεξήχθησαν χθες σε ορισμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας», είπε ο Χέιγκ, εξερχόμενος από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

«Δεν έχουν την αξιοπιστία, ούτε την αποδοχή και την αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, κάνοντας ένα άκρως δηκτικό σχόλιο: «Θεωρώ πως οι ψήφοι στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ήταν πραγματικά πιο αξιόπιστες και είχαν πιο βαρύνουσα σημασία».

Την ίδια ώρα, πάντως, το Κρεμλίνο διαμηνύει ότι «σέβεται την επιθυμία των πολιτών που ψήφισαν στο δημοψήφισμα». Ένας εκ των ηγετικών στελεχών των φιλορώσων αυτονομιστών, ο Ντενίς Πουσίλιν, ανακοίνωσε ότι το Ντονέτσκ έχει ήδη ζητήσει από την Μόσχα να εξετάσει την εισδοχή της στην Ρωσική Ομοσπονδία ώστε να «αποκατασταθεί η ιστορική δικαιοσύνη».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)