Γενικά

10 Μαΐου 2014 11:48

Βρετανός στρατιώτης ποζάρει δίπλα σε νεκρό Ταλιμπάν

Μνήμες από το Άμπου Γκράιμπ ξύπνησαν  οι φωτογραφίες που απεικονίζουν έναν βρετανό στρατιώτη να ποζάρει δίπλα στο πτώμα ενός Ταλιμπάν.

-

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου και δείχνουν έναν βρετανό στρατιώτη να ποζάρει δίπλα σε έναν νεκρό Ταλιμπάν. Τις φωτογραφίες έφερε στο φως η ιστοσελίδα Live leak, αναγκάζοντας μάλιστα και το υπουργείο άμυνας της Βρετανίας να ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μετά από επίθεση ανταρτών στην βάση Μπάστιον στο Αφγανιστάν το 2012 και δείχνουν τουλάχιστον έναν στρατιώτη να υψώνει θριαμβευτικά τον αντίχειρά του, γονατισμένος δίπλα στο ματωμένο πτώμα ενός νεκρού Ταλιμπάν.

Δεν είναι γνωστό εάν και στις δύο φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει απεικονίζεται ο ίδιος στρατιώτης.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοια συμπεριφορά, ενώ εκπρόσωπος της RAF είπε ότι έχει "πολιτική μηδενικής ανοχής για την κακομεταχείριση" των σορών των νεκρών εχθρών και ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται με απόλυτη σοβαρότητα.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)