Διεθνείς Οργανισμοί

05 Μαΐου 2014 11:52

Τι σχέση έχει η «καλή» του Clooney με τον Καντάφι;

Η γυναίκα που «τύλιξε» τον διασημότερο εργένη του κόσμου, του George Clooney, δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον μόνο με την εμφάνισή της, αλλά και με το μυαλό της.

-

Αυτήν τη φορά οι προβολείς της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω της εξαιτίας της σχέσης της όμορφης νομικού με στενό συνεργάτη του Καντάφι, τον οποίο υπερασπίζεται.

Η Αμάλ Αλαμουντίν, δικηγόρος με εξειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι συνήγορος του 64χρονου Αμπντάλα Αλ Σενούσι, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Λίβυου δικτάτορα, ο οποίος κατηγορείται, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, για εγκλήματα πολέμου και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με τους κανόνες του ΟΗΕ, ο οποίος ζήτησε τη δίωξη του Αλ Σενούσι, αν η Λιβύη δεν εγγυηθεί τη διεξαγωγή μιας δίκαιας δίκης, η υπόθεση θα εκδικαστεί στη Χάγη.

Η σχετική άδεια έχει δοθεί στη Λιβύη από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ η δίκη έχει ξεκίνησει πριν ένα μήνα, χωρίς όμως να έχει επιτραπεί στον κατηγορούμενο να συναντήσει κανέναν από τους συνηγόρους του.

Η Αλαμουντίν δήλωσε, στον βρετανικό Observer, ότι η παράβλεψη από το ΔΠΔ της απαγόρευσης που έχει επιβάλει η Λιβύη για τη συνάντηση του κατηγορούμενου με τους νομικούς εκπροσώπους του δημιουργεί «επικίνδυνο νομικό προηγούμενο», ενώ σχολίασε ότι κάτι τέτοιο είναι ικανό να «αμαυρώσει την εικόνα του διεθνούς θεσμού».

Η 36χρονη δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Αλ Σενούσι, αλλά το κύρος του δικαστηρίου το οποίο ενέκρινε τη διεξαγωγή της δίκης στη Λιβύη. Οι συνήγοροι καταγγέλλουν ότι πρόκειται για παράτυπη διαδικασία.

Η 36χρονη στο παρελθόν είχε υπάρξει η δικηγόρος του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, τον οποίο κατηγορούσε η σουηδική κυβέρνηση για σεξουαλικές επιθέσεις.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)