Ευρώπη

30 Απριλίου 2014 15:42

Ψάχνοντας την Μόνα Λίζα...

Ιταλοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι κοντά στο να ανακαλύψουν ποια πραγματικά ήταν η Μόνα Λίζα.

-

Ερευνητές ανέκτησαν σκελετικά υπολείμματα από έναν παλαιό τάφο στην Φλορεντία προκειμένου να πραγματοποιήσουν τεστ DNA που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα της γυναίκας της οποίας ο Leonardo Da Vinci αποθανάτισε το αινιγματικό χαμόγελο στη «Mona Lisa», ένα από τα διασημότερα έργα ζωγραφικής παγκοσμίως. 

Μια τεράστια στρογγυλή τρύπα έδωσε την πρόσβαση μέσα από ένα βράχο στο πάτωμα εκκλησίας για την οικογενειακή κρύπτη του εμπόρου μεταξιού από την Φλορεντία, Francesco del Giocondo, η σύζυγος του οποίου Lisa Gherardini, πιστεύεται ότι πόζαρε για τον ζωγράφος της Αναγέννησης στις αρχές του 16ου αιώνα.

Οι θεωρίες για το ποια πραγματικά ήταν η Μόνα Λίζα είναι πάρα πολλές, ωστόσο ο Silvano Vinceti συγγραφέας και ερευνητής επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής της Ιταλίας για την προώθηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, σκοπεύει να κάνει τεστ DNA στα κόκκαλα και θα προσπαθήσει να τα ταιριάξει με αυτά των τριών γυναικών που είχαν ταφεί σε ένα μοναστήρι εκεί κοντά. 

Οι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η Lisa Gherardini, η οποία πήρε το όνομα του συζύγου της 'Gioconda', πέρασε τα τελευταία  χρόνια στο μοναστήρι Saint Orsola, ένα ερειπωμένο κτίριο όπου το «κυνήγι» για τα οστά της ξεκίνησε το περασμένο έτος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)