Μέση Ανατολή

27 Απριλίου 2014 23:10

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από τον ιό MERS

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τον φονικό ιό στη Σαουδική Αραβία.

-

Άλλα οκτώ άτομα που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS υπέκυψαν στη Σαουδική Αραβία, ανεβάζοντας σε 102 τον αριθμό των νεκρών από τη νόσο στο βασίλειο.

Μεταξύ των νέων θυμάτων περιλαμβάνεται ένα βρέφος εννέα μηνών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Οκτώ νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται δύο γιατροί -ένας Σύρος και ένας Αιγύπτιος- και δύο Φιλιππινέζες νοσηλεύτριες του ίδιου νοσοκομείου στο Ταμπούκ της βορειοδυτικής Σαουδικής Αραβίας.

Από την αρχή του Απριλίου, 39 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Σαουδική Αραβία, που μαστίζεται από τον ιό, του οποίου ο τρόπος μετάδοσης δεν είναι γνωστός.

Το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως απεβίωσαν άλλοι δύο Σαουδάραβες που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό, οι οποίοι ήρθαν να προστεθούν στους πέντε άλλους, ο θάνατος των οποίων είχε ανακοινωθεί το Σάββατο.

Συνολικά 339 κρούσματα μόλυνσης έχουν καταγραφεί από την εμφάνιση της νόσου στο βασίλειο, τον Απρίλιο του 2012.

Ο κορονοϊός MERS θεωρείται ο πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και είχε προκαλέσει το 2003 το θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων στον κόσμο. Προκαλεί οξέα αναπνευστικά προβλήματα, πνευμονία και νεφρική ανεπάρκεια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)