Ευρώπη

14 Απριλίου 2014 22:36

Η Ευρώπη διευρύνει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Προσθέτει και νέα πρόσωπα στη «μαύρη λίστα» των κυρώσεων.

-


Να επεκτείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, λόγω των ενεργειών της Μόσχας στην Ουκρανία αποφάσισαν, στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα προσθέσουν περισσότερα ονόματα στον κατάλογο των προσώπων στους οποίους έχει επιβληθεί πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων διαβατηρίου.

Οι ΥΠΕΞ «συμφωνήσαμε να επεκτείνουμε τις κυρώσεις. . . και να προσθέσουμε περισσότερα ονόματα », δήλωσε, μετά το συμβούλιο, ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ.

Τώρα πρέπει «να γίνουν ταχείες ενέργειες» για να καθοριστεί «ο ακριβής αριθμός και τα ονόματα» εκείνων που θα προστεθούν στη μαύρη λίστα, πρόσθεσε ο Χέιγκ. Η επέκταση των κυρώσεων ενδεχεται να υιοθετηθει στην πιθανολογούμενη σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα μετά την τετραμερή σύνοδο που έχει προγραμματιστει για την Μεγάλη Πέμπτη.

Παράλληλα, το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ενέκρινε οικονομική βοήθεια ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στην Ουκρανία και μεγάλη μείωση των τελωνειακών δασμών των ουκρανικών προϊόντων τα οποία εισάγονται στην Ευρώπη .

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)