Μέση Ανατολή

26 Μαρτίου 2014 07:56

Δύο υπάλληλοι του ΟΗΕ οι απαχθέντες στην Υεμένη

Δύο υπάλληλοι του ΟΗΕ απήχθησαν την Τρίτη από την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.

-



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mareb Press, που επικαλείται πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, οι δύο υπάλληλοι του ΟΗΕ που έπεσαν θύματα απαγωγής, προέρχονταν από δυτικές χώρες, χωρίς όμως να προσδιορίζεται η εθνικότητά τους. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης κατάφεραν να απελευθερώσουν το βράδυ της Τρίτης έναν Ιταλό, ο οποίος κρατείτο όμηρος, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου της πρεσβείας της Υεμένης στην Ουάσινγκτον, Μοχάμεντ Αλμπάσα. 

Μέσω ενός e-mail, o Αλμπάσα ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης ανακοίνωσε πως «ένα περιστατικό ομηρίας» στα νότια προάστια της Σαναά έληξε αισίως αφού οι δυνάμεις της χώρας κατάφεραν να απελευθερώσουν έναν Ιταλό υπήκοο, ενώ οι απαγωγείς συνελήφθησαν λίγο αργότερα από τις αρχές της χώρας. 

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο Ιταλός ήταν ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων του ΟΗΕ που απήχθησαν την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες, πολλοί ξένοι έχουν απαχθεί στην Υεμένη, συμπεριλαμβανομένων ενός Βρετανού δάσκαλου και ενός Γερμανού υπηκόου. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)