Ευρώπη

19 Μαρτίου 2014 19:11

Επιστρέφει στο Κίεβο η Γιούλια Τιμοσένκο

Στο Κίεβο πρόκειται να επιστρέψει τις επόμενες ώρες η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, που πήρε εξιτήριο από το γερμανικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

-



Η Γιούλια Τιμοσένκο έλαβε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου, στο οποίο υποβαλλόταν σε θεραπεία για τον πόνο στη μέση της, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο και παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για το Κίεβο, εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στην ουκρανική κρίση.

«Η Γιούλια Τιμοσένκο πήρε σήμερα εξιτήριο από το Charite», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι η πρώην πρωθυπουργός ήθελε να φύγει σήμερα για να «επιστρέψει στο Κίεβο».

Η 53χρονη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας υποβλήθηκε σε 10ήμερη θεραπεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. «Οι πρώτες θεραπείες οδήγησαν σε μια βραχυπρόθεσμη βελτίωση (της κατάστασής της), ενώ μια δεύτερη σειρά ενέσεων έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής να μειωθεί δραστικά ο πόνος και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του δεξιού της ποδιού», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Charite, Ούβε Ντόλντερερ.

«Το Charite συμβούλευσε την Γιούλια Τιμοσένκο να συνεχίσει την ανάρρωσή της στην Ουκρανία και να εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί πατερίτσες μέχρις ότου επανέλθει πλήρως», σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Μετά την απελευθέρωσή της από τη φυλακή στις 23 Φεβρουαρίου, η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας εμφανίστηκε με αναπηρικό αμαξίδιο στην πλατεία Μαϊντάν στο Κίεβο για να μιλήσει στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, ενώ στις 7 Μαρτίου αφίχθη στο Βερολίνο προκειμένου να νοσηλευτεί. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)