Ευρώπη

15 Μαρτίου 2014 21:47

Υποψιάζονται τον Γιανουκόβιτς για ξέπλυμα χρήματος

Υποψίες για ξέπλυμα χρήματος σε μεγάλη κλίμακα βαρύνουν τον έκπτωτο πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και το περιβάλλον του.

-


Η Γενική Εισαγγελία της Ελβετίας επιβεβαιώνει ότι έλαβε ειδοποίηση από την αρμόδια υπηρεσία (MROS) σχετικά με υποψίες για ξέπλυμα χρήματος, σε συνδυασμό με ενδεχόμενες πράξεις διαφθοράς, στις οποίες είναι πιθανόν να ενέχονται ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και το περιβάλλον του.

Ηδη, η Γενική Εισαγγελία του καντονίου της Γενεύης διεξάγει έρευνα τόσο για τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς όσο και τον γιο του Αλεξάντερ καθώς θεωρούνται ύποπτοι για ξέπλυμα χρήματος σε μεγάλη κλίμακα.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας αποφάσισε, πριν από δύο εβδομάδες, τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γιανουκόβιτς και του περιβάλλοντός του.

Στις αρχές της εβδομάδας η ισχύς του μέτρου διευρύνθηκε και προς τα περιουσιακά στοιχεία και άλλων προσωπικοτήτων της Ουκρανίας. 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)