Γενικά

01 Μαρτίου 2014 18:55

Ο «πόλεμος» των Ριμπολόβλεφ για το διαμάντι των 50 εκατομμυρίων

Ίλλιγο προκαλούν οι οικονομικές διεκδικήσεις για το «χρυσό» διαζύγιο των Ριμπολόβλεφ

-


Πολυμέτωπος και με «πανάκριβα όπλα» είναι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και την εν διαστάσει σύζυγό του Ελένα.  Και οι δυο δικεδικούν, μεταξύ άλλων, ένα  από τα ακριβότερα διαμάντια του κόσμου.

Η 47χρονη Ελένα , η οποία συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, καθώς εκκρεμούσε εις βάρος της ένταλμα για κλοπή διαμαντένιου δαχτυλιδιού αξίας 50 εκατ. δολαρίων, υποστήριξε πως το σπάνιο κόσμημα είναι δικό της, καθώς το τιμολόγιο αγοράς είναι στο όνομά της , όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Θέμα».

Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ αγόρασε, τον Μάρτιο του 2008, από τον οίκο «Graff» στο Λονδίνο,  ένα ροζ διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού- 15,43 καρατίων- έναντι 25.824.000 δολαρίων.

Το τιμολόγιο, το οποίο είναι στο όνομα της Ελένα Ριμπολόβλεβα και στάλθηκε στην οδό Ch.De Belle Fontaine στην περιοχή Cologny της Ελβετίας από τον λονδρέζικο οίκο κοσμημάτων στις 19 Μαρτίου 2008, είναι το «ισχυρό όπλο» που έχει στα χέρια της η 47χρονη και με αυτό υποστηρίζει ότι το κόσμημα είναι δώρο από τον άνδρα της, πριν χωρίσουν,  και για τον λόγο αυτό το δαχτυλίδι ταιριάζει μόνο στο δάχτυλό της.

Η πλευρά του Ρώσου μεγιστάνα υποστηρίζει, όμως, ότι «η Ελένα Ριμπολόβλεβα, για να υποστηρίξει πως επρόκειτο για δώρο, ισχυρίζεται ότι το δαχτυλίδι κατασκευάστηκε αφού λήφθηκαν οι διαστάσεις του δακτύλου της. Το δαχτυλίδι αξίζει μερικές χιλιάδες ευρώ. Το διαμάντι έχει την αξία και αυτό είναι που ανήκει στο εμπίστευμα που έχει δημιουργηθεί προς όφελος των δύο παιδιών του πρώην ζεύγους. Το διαμάντι είναι μοναδικό στον κόσμο».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)