Ευρώπη

27 Φεβρουαρίου 2014 17:00

Βρετανία: 100 VIP άδειες παραμονής με… δημοπρασία!

Οι άδειες θα δοθούν σε ξένους επενδυτές με την προοπτική της απόκτησης βρετανικού διαβατηρίου και υπηκοότητας σε πέντε χρόνια.

-



Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προσελκύσουν ξένους οικονομικά ισχυρούς επενδυτές, από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρήκαν στην Βρετανία.

Η αγγλική κυβέρνηση πρόκειται να βγάλει σύντομα σε δημοπρασία, μέσα από το πρόγραμμα «ελίτ βίζα», 100 VIP άδειες παραμονής στην Αγγλία, με την προοπτική της απόκτησης βρετανικού διαβατηρίου και υπηκοότητας σε πέντε χρόνια.

Μοναδικό κριτήριο για να δοθούν οι 100 αυτές άδειες παραμονής είναι τα χρήματα που θα προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι, όπως συμβαίνει στις δημοπρασίες, αλλά στην περίπτωση αυτή οι προσφορές θα είναι κλειστές σε φακέλους και θα ανοίξουν για να αξιολογηθούν όταν θα τελειώσει η προθεσμία υποβολής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ιβνινγκ Στάνταρντ, το ενδιαφέρον από ξένους «ολιγάρχες» γι' αυτές τις «ελίτ βίζες» είναι τεράστιο και  υπολογίζεται ότι, για να πάρει κάποιος μια τέτοια βίζα θα πρέπει να δώσει  τουλάχιστον 2.500.000 λίρες. 

Με το νέο πρόγραμμα των 100 ελίτ βίζες, οι ξένοι επιχειρηματίες και ιδιώτες θα τις αγοράσουν με μετρητά και φυσικά μαζί με την άδεια παραμονής θα έχουν σε πέντε χρόνια και βρετανικό διαβατήριο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, του τμήματος μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, που εισηγήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθηγητής Σερ Ντέιβιντ Μέτκαλφ, δήλωσε ότι «με το πρόγραμμα αυτό κάνουμε έμπρακτα γνωστό ότι η Αγγλία έχει ανοιχτή την πόρτα της για μπίζνες. Είναι σημαντικό για την αγγλική οικονομία να έρχονται στην Αγγλία άτομα με πολύ υψηλά εισοδήματα». 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)