Ευρώπη

18 Φεβρουαρίου 2014 22:53

Ξεκινά η επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος στην Ιταλία

Ξεκινά το απόγευμα της Τετάρτης η λεπτομερής επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος στην Ιταλία.

-

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νέας Κεντροδεξιάς και αντιπρόεδρο της απελθούσας κυβέρνησης του Ενρίκο Λέττα, Αντζελίνο Αλφάνο, πρώτα θα εξακριβωθεί ότι υφίστανται οι προϋποθέσεις και η βούληση για να συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση και ύστερα θα ξεκινήσει η επεξεργασία.

Ωστόσο, ο υπουργός Υποδομών της κυβέρνησης Λέττα και στέλεχος της Νέας Κεντροδεξιάς, Μαουρίτσιο Λούπι, εκφράζει την πεποίθηση ότι έως το σαββατοκύριακο η νέα κυβέρνηση θα είναι έτοιμη. «Δεν βιαζόμαστε υπερβολικά, θέλουμε να κάνουμε καλή δουλειά», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο La 7.

Πάντως, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι είχε συνάντηση έως αργά το βράδυ της Τρίτης με τον Αντζελίνο Αλφάνο.

«Κατέστη σαφές ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα ενταχθεί η αριστερά του Νίκι Βέντολα, ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα είναι οι ίδιες με αυτές που στήριζαν την κυβέρνηση Λέττα. Αυτό είναι σαφώς θετικό», είπε ο Αλφάνο μετά τη συνάντηση.

Ο επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς τόνισε επίσης ότι «δεν πρόκειται να ψηφισθεί καμία έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών».

Οι προτεραιότητες που θέτει το κόμμα του στον Ματέο Ρέντσι, όπως διευκρίνισε, είναι η τόνωση της απασχόλησης, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των βιοτεχνών και των αγροτών καθώς και η θέσπιση φοροελαφρύνσεων για τους οικογενειάρχες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)