Λοιπή Αμερική

07 Φεβρουαρίου 2014 19:53

Βίαιες συγκρούσεις στη Βραζιλία για τις αυξήσεις στα εισιτήρια

Νέες βίαιες συμπλοκές ξέσπασαν στη Βραζιλία μπροστά από τους δύο κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Ρίο, για τις αυξήσεις των τιμών στα εισιτήρια.

-



Οι νέες αυξήσεις κατά 10% στην τιμή των εισιτηρίων στα τρένα έβγαλαν στους δρόμους την Πέμπτη εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι συγκρούστηκαν βίαια με τους αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.

Από τις σφοδρές συγκρούσεις τραυματίστηκαν 7 άνθρωποι, ενώ ένας κάμεραμαν από το βραζιλιάνικό τηλεοπτικό σταθμό TV Bandeirantes, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το BBC.



Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 20 συλλήψεις, ενώ την Παρασκευή η κατάσταση στους δρόμους ήταν ήσυχη. Σημειώνεται ότι οι αρχές της χώρας προχωρούν σε συνεχείς ανατιμήσεις τιμών ενόψει του Μουντιάλ το καλοκαίρι.



 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)