Γενικά

31 Ιανουαρίου 2014 23:00

Ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή ο Μπλούμπεργκ

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ διορίστηκε ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

-



Στη θέση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τις πόλεις και την κλιματική αλλαγή διορίστηκε την Παρασκευή ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ευελπιστεί πως ο Μάικλ Μπλούμπεργκ θα συνεισφέρει σημαντικά στις συνομιλίες που θα έχει με τους δημάρχους μεγάλων πόλεων ώστε να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις όσον αφορά στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ενόψει και της σχετικής συνόδου που θα οργανώσουν τα Ηνωμένα Έθνη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Ο 71χρονος πολυεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Μάικλ Μπλούμπεργκ ήταν δήμαρχος της Νέας Υόρκης από το 2002 μέχρι το 2013. Σήμερα είναι πρόεδρος του C40 Cities Climate Leadership Group, ενός δικτύου στο οποίο συμμετέχουν οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων όλου του κόσμου και έχει ως στόχο να προωθήσει την οικολογική συνείδηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε τοπικό επίπεδο και να περιορίσει την εκπομπή των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Τον διορισμό του Μπλούμπεργκ χαιρέτισε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, σημειώνοντας ότι "θα δώσει τεράστια ώθηση στις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής".

Πρόσφατα ο Μπαν Κι-μουν είχε διορίσει ως ειδικούς απεσταλμένους του για την κλιματική αλλαγή τον πρώην πρόεδρο της Γκάνας Τζον Κουφούορ και τον πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)