Λοιπή Αμερική

27 Ιανουαρίου 2014 10:54

Ξεχειλίζει η οργή των Βραζιλιάνων για το κόστος της διοργάνωσης του Μουντιάλ

Επεισοδιακές διαδηλώσεις συγκλονίζουν το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς χιλιάδες Βραζιλιάνοι διαμαρτύρονται για το υπέρογκο κόστος της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

-

Στη χώρα, όπου το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία, η οργή ξεχειλίζει για τα περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ που θα ξοδέψει η κυβέρνηση για τη διοργάνωση του Μουντιάλ το καλοκαίρι, την ώρα που ο λαός πεινάει και οι τομείς της Υγείας και της Παιδείας μαστίζονται από σοβαρά προβλήματα.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι πήραν μέρος στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Διαδηλώσεις, οι οποίες αμαυρώθηκαν από βανδαλισμούς και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Έφοδος αστυνομικών σε ξενοδοχείο όπου κατέφυγαν διαδηλωτές

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ο φωτορεπόρτερ Φελίπε Λαρότσα στο Σάο Πάολο από τη στιγμή που άνδρες των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν σε ξενοδοχείο, στο λόμπι του οποίου είχε βρει καταφύγιο μία ομάδα διαδηλωτών.

Οι αστυνομικοί δε δίστασαν να ανοίξουν πυρ με πλαστικές σφαίρες κατά των νεαρών διαδηλωτών. «Καλύπτω τις διαδηλώσεις από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε η επιθετική στάση των αστυνομικών δε μου προκαλεί έκπληξη. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, πραγματοποίησαν έφοδο στο λόμπι ενός ξενοδοχείου, τρομοκρατώντας τους πελάτες και τα μέλη του προσωπικού, ενώ δε δίστασαν να ανοίξουν πυρ εξ αποστάσεως», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο:

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)