Ευρώπη

17 Ιανουαρίου 2014 18:31

«Serial lover» ο Ολάντ, γράφουν με ειρωνεία τα βρετανικά ΜΜΕ

Με τον χαρακτηρισμό «serial lover» σαρκάζουν τον Φρανσουά Ολάντ τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με την Γαλλίδα ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ.

-



Μπορεί ο γαλλικός Τύπος και η κοινή γνώμη στo Παρίσι να εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο Ολάντ απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση ποια είναι η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της περασμένης Τρίτης, στο Λονδίνο, όμως, τα μέσα ενημέρωσης ειρωνεύονται και σαρκάζουν τον Γάλλο πρόεδρο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν αυτά τα σκάνδαλα οι Γάλλοι.

«Ο Ολάντ μίλησε για πολλά - εκτός από ένα θέμα», ήταν ο τίτλος της Guardian. «Το λέμε με απόλυτο σεβασμό: στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου υπήρχε ένας ελέφαντας», έγραψε η Daily Telegraph, ενώ οι Times γράφουν ότι «η συζυγική απιστία μοιάζει να κάνει κακό και στους Γάλλους». 

Τα βρετανικά μέσα δεν επικρίνουν τον Γάλλο πρόεδρο επειδή παραβίασε τους νόμους ή είπε ψέματα, αφού ο Ολάντ δεν έκανε κάτι τέτοιο, όμως, τον κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται ως «serial lover», προδίδοντας μια γυναίκα για μία άλλη, κι έπειτα αυτήν για μία τρίτη. Είναι αποδεκτή μια τέτοια συμπεριφορά, διερωτώνται, σε έναν άνδρα, και πολύ περισσότερο σε έναν πρόεδρο της δημοκρατίας;

Στη Βρετανία είναι γνωστό ότι δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να ειρωνευτούν και να χλευάσουν τους γείτονες και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για σκάνδαλα που εμπλέκουν το σεξ και την πολιτική. Έτσι, το σκάνδαλο Ολάντ έδωσε νέα τροφή στα βρετανικά ΜΜΕ για να… χτυπήσουν!

«Η ηθική έχει σημασία», έγραψε η Άλισον Φίλιπς στην Daily Mirror. «Το πρόβλημα δεν είναι η συνεύρεσή σου με μια ερωμένη, αλλά το κατά πόσον λες την αλήθεια». Αν οι περιπέτειες του Ολάντ μεταφέρονταν στο Λονδίνο ή την Ουάσινγκτον, σημείωσε ο Τζόναθαν Φρίντλαντ στην Guardian, «θα λέγαμε ότι ο πρωθυπουργός/πρόεδρος μάχεται για την πολιτική του επιβίωση. Η θέση του θα κρεμόταν από μια κλωστή. Πολλοί θα προέβλεπαν την παραίτησή του».

Όπως επισημαίνει όμως ένας άλλος δημοσιογράφος της Guardian, ο Τζον Χένλεϊ, «στη Γαλλία τα κάνουν αλλιώς». Κάτι που βολεύει βέβαια τους πολιτικούς, που θέλουν να τους θυμούνται για την πολιτική τους και όχι για την προσωπική τους ζωή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)