Αφρική

05 Ιανουαρίου 2014 18:00

Τάντο Χόπα: Το όμορφο πρόσωπο του Αλμπινισμού

Να σπάσει τον κύκλο της δεισιδαιμονίας για τους Αλμπίνους της μαύρης ηπείρου, όπου θεωρούνται «καταραμένοι», επιχειρεί το διάσημο μοντέλο Τάντο Χόπα.

-



Να δώσει νέο πρόσωπο στους Αλμπίνους της μαύρης ηπείρου έχει βάλει σκοπό της ζωής της η 23χρονη καλλονή Τάντο Χόπα. «Ελπίζω πως θα μπορέσω να δείξω ότι ο αλμπινισμός μπορεί να είναι όμορφος», δήλωσε ο 23χρονη  στο περιοδικό Grazia.

Η Τάντο Χόπα πάσχει από αλμπινισμό, ασθένεια που προκαλείται από την έλλειψη χρωστικής ουσίας και οφείλεται σε βλάβη των γονιδίων που καθορίζουν τη σύνθεση της μελανίνης.

Είναι πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής κι έχει σαν κύρια συνέπεια το λευκό χρώμα στο δέρμα, το ξανθό στα μαλλιά και το ρόδινο χρώμα στην ίριδα των ματιών.



Κι αν στο δυτικό κόσμο οι Αλμπίνοι θεωρούνται απλά διαφορετικοί στην Αφρική απειλείται η ύπαρξή τους. Κινδυνεύουν να απαχθούν ή να δολοφονηθούν καθώς πολλοί πιστεύουν πως έχουν ιαματικές δυνάμεις, ενώ άλλοι πως είναι καταραμένοι και πως ο θάνατος τους φέρνει καλοτυχία και πλούτη στον δολοφόνο τους.



 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)