Ευρώπη

19 Δεκεμβρίου 2013 23:15

Κατέρρευσε μέρος της οροφής στο Apollo Theatre του Λονδίνου

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν την Πέμπτη όταν κατέρρευσε μέρος της οροφής του γνωστού θεάτρου «Apollo Theatre» στο κέντρο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια μίας θεατρικής παράστασης. Οι τέσσερις εξ αυτών τραυματίστηκαν σοβαρά.

-



Περισσότεροι από 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση της οροφής, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά, ανακοίνωσαν οι αρχές, σύμφωνα με το BBC.

Οι υπηρεσίες διάσωσης ανέφεραν ότι 81 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ γνωστοποίησαν ότι απεγκλωβίστηκαν όσοι ήταν παγιδευμένοι νωρίτερα στο κτίριο. Οι τέσσερις από αυτούς τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά δεν απειλείται η ζωή τους, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία και επισήμανε ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και πως το κτίριο έχει σφραγιστεί.

Περίπου 25 ασθενοφόρα, οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και περισσότεροι από 50 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο μετά το ατύχημα, μαζί με εκατοντάδες αστυνομικούς.

Όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν ένα «τρίξιμο» πριν την κατάρρευση της οροφής, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι το κομμάτι της οροφής που αποσπάστηκε έπεσε επάνω στο κοινό. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, υπήρχαν ανθρωποι που εγκατέλειπαν το κτίριο, αιμορραγώντας και κλαίγοντας.

Η παράσταση του έργου βρισκόταν στα μισά του πρώτου μέρους και «ακούγονταν πολλά τριξίματα», είπε ένας 29χρονος θεατής. «Νομίζαμε ότι οι ήχοι αποτελούσαν μέρος της παράστασης αλλά μετά ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος και ένα μέρος της οροφής έπεσε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο θέατρο, που ήταν σχεδόν γεμάτο, παιζόταν το βραβευμένο έργο "Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα" και σύμφωνα με την πυροσβεστική, 720 άνθρωποι παρακολουθούσαν την παράσταση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)