Ευρώπη

21 Νοεμβρίου 2013 20:28

Σκλάβες επί 30 χρόνια

Σε συνθήκες δουλείας κρατούνταν τρεις γυναίκες που απελευθερώθηκαν από τη βρετανική αστυνομία, μετά από την καταγγελία οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

-

Ένα ζευγάρι από το Λονδίνο κρατούσε παρά τη θέληση τους τρεις γυναίκες, εξαναγκάζοντας τις σε καταναγκαστική εργασία. Μία από αυτές βρήκε την ευκαιρία να τηλεφωνήσει τον Οκτώβριο στην οργάνωση «Freedom Charity» και η αστυνομία κατάφερε μετά από έρευνες να εντοπίσει το σπίτι και να τις απελευθερώσει.

Πρόκειται για μία 69χρονη από τη Μαλαισία, μία 57χρονη Ιρλανδέζα και μια 30χρονη Βρετανίδα. Ένα από τα θύματα δήλωσε ότι το ζευγάρι την κρατούσε «όμηρο» επί τρεις δεκαετίες.

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 67 ετών και οι δύο, που αναμένεται να οδηγηθούν την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με θέμα το έργο της Freedom Charity φαίνεται πως ήταν ο καταλύτης που ώθησε ένα από τα θύματα να τηλεφωνήσει, ζητώντας βοήθεια», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Κέβιν Χάιλαντ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)