Ευρώπη

20 Νοεμβρίου 2013 22:57

Συνελήφθη ύποπτος για τις επιθέσεις σε Liberation και Societe Generale

Ο συλληφθείς ύποπτος μοιάζει εμφανισιακά με τον άνδρα που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, μεταδίδει το BBC.

-


Ο ύποπτος, για τις ένοπλες επιθέσεις, τη Δευτέρα, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης ενώ βρισκόνταν μέσα σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε υπόγειο γκαράζ στο Δυτικό Παρίσι.

Το BBC, επικαλούμενο εισαγγελικές πηγές, μετέδωσε ότι ο ύποπτος, μοιάζει εμφανισιακά με τον άνδρα που απεικονίζεται σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Τα δείγματα DNA που συλλέχθηκαν στα γραφεία της Liberation ταιριάζουν με εκείνα τα οποία βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, ανέφερε ο εισαγγελέας Ρομπέρ Ζελί. Όμως τα δείγματα αυτά δεν αντιστοιχούν σε κάποιο ύποπτο πρόσωπο στη βάση δεδομένων της αστυνομίας, η οποία χρονολογείται από το 1998.

Ειδικοί σε ζητήματα εγκληματολογικής ψυχολογίας οι οποίοι μίλησαν σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν την υπόθεση ότι ο άνδρας ενδέχεται να έχει για κάποιο λόγο εχθρικές διαθέσεις έναντι των μέσων ενημέρωσης ή συμβόλων εξουσίας γενικά.

Ο δράστης, τραυμάτισε σοβαρά φωτογράφο της εφημερίδας Liberation, άνοιξε πυρ έξω από την Societe Generale στη συνοικία La Defence και στη συνέχεια υποχρέωσε οδηγό αυτοκινήτου να τον μεταφέρει στα Ηλύσια Πεδία. Εκτιμάται ότι ο είναι το ίδιο πρόσωπο που εισέβαλε την Παρασκευή στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)