ΗΠΑ - Καναδάς

19 Νοεμβρίου 2013 08:45

Αμετανόητος ο δήμαρχος του Τορόντο, που έχασε τις εξουσίες του

Μόνο κατ’ όνομα παραμένει δήμαρχος ο Ρομπ Φορντ, ο οποίος έχασε τις εξουσίες του με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

-

Με ψήφους 36-5, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου  ψήφισαν υπέρ της αφαίρεσης των εξουσιών από το δήμαρχο του Τορόντο, Ρομπ Φορντ, μετά την παραδοχή του ότι κάπνιζε κρακ-κοκαΐνη και έκανε κατάχρηση αλκοόλ. Οι εξουσίες του μεταφέρθηκαν στον αντιδήμαρχο Νορμ Κέλι, ενώ ο Φορντ διατήρησε μόνο τον τίτλο.

Αμετανόητος, ο Ρομπ Φορντ πέρασε στην αντεπίθεση στην πρεμιέρα της δικής του τηλεοπτικής εκπομπής, χαρακτηρίζοντας «πραξικοπηματική» την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Παρομοίασε την κίνηση με την εισβολή των Ιρακινών στο Κουβέιτ και υποσχέθηκε απάντηση ανάλογη με εκείνη που έδωσε το 1990 ο Τζορτζ Μπους, δηλαδή… πόλεμο!

«Αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι θέλουν να μου αφαιρέσουν τις εξουσίες, ας κάνουν ότι θέλουν. Εγώ διαφωνώ, αλλά είναι δικαίωμα τους. Πιστεύω ότι είναι παράνομο, όμως ο κόσμος θα αποφανθεί στις 27 Οκτωβρίου», δήλωσε ο δήμαρχος του Τορόντο, αναφερόμενος στην ημερομηνία των εκλογών το 2014.

Στη διάρκεια της επεισοδιακής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Τορόντο, ο δήμαρχος Ρομπ Φορντ ήρθε αρκετές φορές σε φραστική αντιπαράθεση με κατοίκους, που παρακολουθούσαν τη διαδικασία. Καθώς οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του είχαν φουντώσει, άφησε τη θέση του και έτρεξε απειλητικά προς το μέρος τους... με αποτέλεσμα να παρασύρει και να ρίξει στο πάτωμα τη δημοτική σύμβουλο Παμ ΜακΚόνελ. Ο Φορντ τη βοήθησε να σηκωθεί και ζήτησε συγγνώμη, ενώ μετά το επεισόδιο έκανε πίσω και επέστρεψε στη θέση του.

Δείτε τη σκηνή που εκτυλίχθηκε στη θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

Ο Ρομπ Φορντ δεν έχει κρύψει πως θέλει στο μέλλον να γίνει πρωθυπουργός του Καναδά. Πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που πήρε την απόφαση να αποκτήσει το δικό του τηλεοπτικό «βήμα», για να απαντήσει στους επικριτές του και να προσπαθήσει να ανακτήσει τη χαμένη δημοτικότητα του.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)