Ευρώπη

15 Νοεμβρίου 2013 20:35

«Δεν πρέπει να αποδεχθούμε ποτέ τον ρατσισμό»

Αντιρατσιστικό μήνυμα έστειλε στους Γάλλους, από το Γκορέ, νησί-σύμβολο του δουλεμπορίου, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

-


Να μην αποδεχθούν ποτέ το ρατσισμό προέτρεψε τους συμπατριώτες του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς με αφορμή τις επιθέσεις της ακροδεξιάς εναντίον της υπουργού Δικαιοσύνης, Κριστιάν Τομπιρά.

«Γνωρίζετε ότι στη Γαλλία υπάρχει συζήτηση για την επανεμφάνιση του ρατσισμού, γνωρίζετε ότι η Κριστιάν Τομπιρά, επειδή είναι μαύρη, δέχθηκε μια άνευ προηγουμένου βίαιη επίθεση από την ακροδεξιά και από τον ακροδεξιό Τύπο. Αυτό πρέπει να προκαλέσει αγανάκτηση και να κινητοποιήσει την κοινωνία», τόνισε ο Γάλλος Υπουργός επισκεπτόμενος το Σπίτι των Σκλάβων που βρίσκεται στο νησί Γκορέ.

Το γαλλικό ακροδεξιό περιοδικό Minute είχε, την Τετάρτη, εξώφυλλο  φωτογραφία της υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία έχει γεννηθεί στην Γαλλική Γουιάνα, με τη λεζάντα «Η πονηρή σαν τον πίθηκο Τομπιρά ξαναβρήκε την μπανάνα της».

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)