Ευρώπη

31 Οκτωβρίου 2013 21:13

Σαπουνόπερα η «δίκη του αιώνα» για τις υποκλοπές της News of the World

Κρυφοί εραστές ήταν οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που πραγματοποιούσε η εφημερίδα News of the World.

-

Οι βασικοί κατηγορούμενοι, Ρεμπέκα Μπρουκς και ο Άντι Κόλσον, διατηρούσαν ερωτικό δεσμό επί 6 χρόνια, από το 1998 μέχρι το 2004, αποκάλυψε ο εισαγγελέας, επιχειρώντας να στηρίξει την κατηγορία της συνωμοσίας με την οποία βαρύνονται οι δύο δημοσιογράφοι.

Ο εισαγγελέας Άντριου Έντις διάβασε και μια φλογερή επιστολή που έγραψε η Μπρουκς στον Κόλσον τον Φεβρουάριο του 2004. "Είσαι ο καλύτερος φίλος μου, σου τα λέω όλα (. . .) σ' αγαπώ, βασίζομαι πάνω σου (. . .) δεν θα τα κατάφερνα χωρίς εσένα", έγραφε η Μπρουκς στον Κόλσον ο οποίος ήθελε να τερματίσει τη σχέση.

"Η δεσποινίς Μπρουκς και ο κύριος Κόλσον κατηγορούνται για συνωμοσία. Το πρώτο ερώτημα στο οποίο οφείλει να απαντήσει το δικαστήριο είναι κατά πόσο αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Το γεγονός ότι διατηρούσαν κρυφή σχέση σημαίνει ότι είχαν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο, ότι τουλάχιστον μοιράζονταν αυτό το μυστικό, για αυτό και σας ενημέρωσα", είπε ο εισαγγελεας απευθυνόμενος στους δώδεκα ενόρκους.

Η Μπρουκς και ο Κόλσον είναι οι δύο από τους συνολικά οκτώ κατηγορούμενους στην υπόθεση που κλόνισε τη μιντιακή αυτοκρατορία του Ρούπερτ Μέρντοκ και το 2011 οδήγησε στο κλείσιμο της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία βρετανικής ταμπλόιντ.

Την εποχή της παντοδυναμίας τους ήταν στενοί φίλοι με τον νυν πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Συγκατηγορούμενός τους είναι και ο σύζυγος της Μπρουκς, Τσάρλι, τον οποίο παντρεύτηκε το 2009.

Οι δύο πρώην αρχισυντάκτες κατηγορούνται ότι παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 600 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο ηθοποιός Τζουντ Λο και ο γραμματέας του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)