Ευρώπη

19 Οκτωβρίου 2013 14:10

Αν Σοφί Λεκλέρ: "Νεογνός χιμπατζής" η Κριστιάν Τομπιρά

Με "νεογνό χιμπατζή" παρομοίασε την υπουργό Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Κριστιάν Τομπιρά, υποψήφια βουλευτής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

-

Η Αν Σοφί Λεκλέρ, αναφερόμενη στην αφρικανικής καταγωγής υπουργό, δήλωσε: "Θα προτιμούσα να την έβλεπα επάνω σε ένα δέντρο παρά στην κυβέρνηση".

Η ακροδεξιά υποψήφια βουλευτής δημοσίευσε στην σελίδα της στο Facebook ένα προσβλητικό βίντεο για την υπουργό δικαιοσύνης και όταν εκλήθη στην τηλεόραση, όχι μόνο επέμεινε στις απόψεις της, αλλά χαρακτήρισε την υπουργό "μία άγρια, που εμφανίζεται στην τηλεόραση με διαβολικό χαμόγελο".

Η Λεπέν, επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, του οποίου τα ποσοστά ανεβαίνουν εν όψει δημοτικών εκλογών, έχει απειλήσει ότι θα μηνύει για "συκοφαντική δυσφήμηση" όσους χαρακτηρίζουν ακροδεξιό το κόμμα της, αλλά  τοποθετήσεις σαν κι αυτή της υποψήφιας βουλευτού, υπενθυμίζουν στους Γάλλους ψηφοφόρους τις ρίζες του Εθνικού Μετώπου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)