Αθλητικά

16 Σεπτεμβρίου 2024 19:58

Μακελελέ: Στον Αστέρα Τρίπολης δεν ήρθα για τα χρήματα (εικόνες)

Τι δήλωσε ο Μακελελέ για το πάθος του για το ποδόσφαιρο, τον λόγο για τον οποίο πείστηκε να μείνει στην Τρίπολη και την “ταυτότητα” της ομάδας, κατά την επίσημη παρουσίαση του.

Μακελελέ: Στον Αστέρα Τρίπολης δεν ήρθα για τα χρήματα (εικόνες)
-

Ο Κλοντ Μακελελέ βρίσκεται από την Παρασκευή στην Τρίπολη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Αστέρα. Ο Γάλλος ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα και σήμερα παρουσιάστηκε από την ομάδα στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Ο Μακελελέ, κατά την παρουσίαση στάθηκε τόσο στον λόγο που τον έπεισε να επιλέξει τον Αστέρα, όσο και στην ταυτότητα που θέλει να δώσει στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των ακαδημιών και στο να φτάσουν παίκτες στην Εθνική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου κόουτς:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που είμαι εδώ, είχαμε καλές συζητήσεις με τη διοίκηση. Μου έχουν εξηγήσει την ιστορία της πόλης και το όραμα που έχουν για την πόλη και την ομάδα. Οι συνομιλίες που είχαμε ήταν σύντομες.

Δεν ήρθα για τα χρήματα, έχω κερδίσει χρήματα από το ποδόσφαιρο. Είμαι παθιασμένος για το ποδόσφαιρο. Οι συνομιλίες ήταν σύντομες, είδα ξεκάθαρους ανθρώπους και γι' αυτό ανέλαβα το project. Η ομάδα είναι καλή γιατί ο προηγούμενος προπονητής έκανε καλή δουλειά.

Το ποδόσφαιρο αλλάζει συνεχώς, οι φίλαθλοι θέλουν γκολ, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αλλά θα κάνουμε σπουδαία δουλειά σ' αυτήν την ομάδα.
Όταν αναλαμβάνω ένα τέτοιο
project θέλω να δίνω τη ψυχή μου, θέλω να δίνω το 100%, η οικογένειά μου δεν θα είναι εδώ. Θέλω οι παίκτες να εξελίσσονται και παίκτες από την ομάδα να φτάνουν στην εθνική Ελλάδας.

 Για το αν θεωρηθεί ότι ο Αστέρας είναι ένα βήμα για την καριέρα του για να φτάσει εκεί που έφτασε κι ως παίκτης:

«Το πιο σημαντικό είναι να μην σκέφτεσαι σαν ποδοσφαιριστής. Ξέρω πως ο ποδοσφαιριστής πρέπει να τα έχει όλα από την αρχή για να δουλεύει με τις καλύτερες συνθήκες. Αυτή η ομάδα έχει ποιότητα, το καταλαβαίνω αυτό. Η ομάδα έχει τη δυναμική να δουλέψει, αλλά τα αποτελέσματα πρέπει να έρθουν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, μέρα με τη μέρα αλλά είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά».

Μακελελέ - Αστέρας Τρίπολης

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θέλει να βάλει αγωνιστικά στην ομάδα:

«Δεν είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα, θα αναλύσουμε κάποια πράγματα. Θα προσπαθήσω να βελτιώσω τις δυνατότητες των παικτών μου και γι' αυτό θα έχω πολλές προσωπικές συζητήσεις μαζί τους».

Αν το όνομά του είναι αρκετό για να υπάρξει επιτυχία:

«Όλοι οι προπονητές εξαρτώνται από τους παίκτες. Το γεγονός ότι έχω κάποια πορεία δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, έχω πάθος για το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο αλλάζει, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα απλό, κατοχικό ποδόσφαιρο».

Για το κομμάτι της Ακαδημίας:

«Φυσικά. Ήδη έχω μιλήσει με τους προπονητές της Ακαδημίας, θα δουλέψουμε όλοι μαζί. Έχω το νου μου και την Ακαδημία και όχι μόνο την πρώτη ομάδα».

Για ποιο κομμάτι του project τον επηρέασε για να έρθει:

«Το πιο σημαντικό είναι να έχει η ομάδα ταυτότητα, να παίζουμε σαν ομάδα, να κερδίζουμε και να χάνουμε σαν ομάδα. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό

«Δεν είμαι μάγος, ο λόγος που είμαι εδώ είναι η αξία που έχει η ομάδα. Στους παίκτες μου δεν μπορώ να λέω ψέματα, αλλιώς θα κάνουν το ίδιο και με μένα, η ομάδα έχασε με δύο ατομικά λάθη το Σάββατο, αν δεν τα έκανε θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Ήμουν βοηθός του Αντσελότι και σε άλλες ομάδες υψηλού επιπέδου. Θέλω να ξεκινάω από χαμηλά, θα παίξουμε και πιο επιθετικά, αλλά αυτό θα γίνεται βήμα-βήμα και θα υπάρχει συνεννόηση με τους ποδοσφαιριστές».

Ειδήσεις σήμερα:

Νοτοπούλου: Ο Κασσελάκης μου έχει κάνει bullying

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο

Γυναικοκτονία – Γερμανία: Έλληνας σκότωσε τη σύζυγο του κι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)