Αθλητικά

Χθες 23:59

ΑΕΚ - ΟΦΗ: Ξεμπέρδεψε εύκολα σε ένα τρίλεπτο…

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έπιασε καλή απόδοση κόντρα στους Κρητικούς και επικράτησε στην πρεμιέρα της στη φετινή Super League.

ΑΕΚ - ΟΦΗ: Ξεμπέρδεψε εύκολα σε ένα τρίλεπτο…
-

Μια ΑΕΚ… από τα παλιά, «σκόρπισε» τον ΟΦΗ μόνο με 3-0 σε κεκλεισμένων ματς στην OPAP Arena, για την πρώτη αγωνιστική της Super League και έδειξε το πόσο αδίκησε τον εαυτό της κόντρα στη Νόα (με τον αποκλεισμό της από την Ευρώπη).

Η απλότητα – ευφυία του Πινέδα, η δύναμη του Λιβάι Γκαρσία, η γενική παρουσία του Πήλιου (ασίστ) και τα γκολ των δυο τελευταίων ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν στη νίκη της Ένωσης, σε ένα ματς που και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έπιασαν καλά στάνταρ απόδοσης.

Μετά από ένα ξεκίνημα όπου ο ΟΦΗ έδειξε τις προθέσεις του (να μην αφήσει μπάλα στην ΑΕΚ) η Ένωση κατάφερε να χάσει σημαντική ευκαιρία στο 5’. Από βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι στον Λιβάι Γκαρσία, ο επιθετικός της Ένωσης έκανε το κοντρόλ, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από θέση αριστερά, έπιασε -με παίκτη μπροστά του- το σουτ με το δεξί και έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ

Η ΑΕΚ έδειξε να βρίσκει ρυθμό, στο 9’ έχασε διπλή σημαντική ευκαιρία να σκοράρει με Πινέδα (κεφαλιά) και Άμραμπατ, για να ακολουθήσουν μέσα σε τρία λεπτά δυο γκολ για την ομάδα του Αλμέιδα.

Στο 11’ ο Λιούμπιτσιτς «μοίρασε» στον Άμραμπατ και ο Μαροκινός -με γλυκιά σέντρα- βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία αφύλακτο στο δεύτερο δοκάρι. Αυτός με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 14’ ο Σιμάνσκι έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Πήλιος πήρε την μπάλα από τα αριστερά, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, κέρδισε την κόντρα και πλάσαρε για το 2-0. Ο Έλληνας μπακ πέτυχε έτσι το πρώτο του γκολ με τους «κιτρινόμαυρους» αλλά και στη Super League!

Η ΑΕΚ είχε βρει πλέον ρυθμό και κυκλοφόρησε την μπάλα πολύ καλά, με τον Πινέδα να έχει ξεκάθαρη συμμετοχή με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, όπως και ο Σιμάνσκι. Επιθετικά, συνέχισε να βοηθάει και ο Πήλιος Απ’ την άλλη, ο ΟΦΗ έδειξε να περιορίζεται όλο και περισσότερο σε ρόλο «κομπάρσου». Η Ένωση δεν σταμάτησε να κάνει επιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας ευκαιρίες για να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ, μένοντας όμως στο πρώτο μέρος στο 2-0. Παράλληλα, ο Πήλιος ήταν… παντού, καλύπτοντας ακόμα και τα ελάχιστα αμυντικά κενά που προέκυψαν, ενώ στην πτέρυγά του, ο Κοϊτά είχε πολύ καλή εμφάνιση. Η υπεροχή της ήταν ξεκάθαρη!

Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς και στην επανάληψη, πιέζοντας για να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ, έχοντας για κινητήριους μοχλούς τους Πινέδα, Λιούμπιτσιτς και Άμραμπατ. Στο 52’ υπήρξαν φωνές των γηπεδούχων για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Πήλιο Τέσεερα λεπτά μετά, ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του μεγάλη φάση στο ματς. Ο Ριέρε έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή, ο Αποστολάκης έκανε την προβολή, αλλά μπήκε η κόντρα την τελευταία στιγμή, ενώ ο Στρακόσα έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Τραϊανός Δέλλας είχε ήδη ξεκινήσει τις αλλαγές του, για να αρχίσει να κάνει το ίδιο και ο Ματίας Αλμέιδα στο 66’ (μέσα οι Λαμέλα, Οντουμπάτζο και Τσούμπερ, έξω οι Πινέδα, Γκαρσία και Ρότα). ¨Ένα λεπτό πριν, ο Πινέδα δεν είχε καταφέρει να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά.

Έχοντας την ίδια διάθεση, η ΑΕΚ προσπάθησε να παίξει πιο γρήγορα, πιέζοντας να φτάσει σε νέο γκολ (πέρα από λίγες στιγμές, ο Άμραμπατ έδειξε… ακούραστος). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, πέρασαν στο ματς και οι Μάνταλος – Περέιρα. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 83'.Ο Μάνταλος βρήκε ωραία τον Πήλιο, αυτός γύρισε στον Τσούμπερ που με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Από τα τελευταίες εντυπωσιακές στιγμές της αναμέτρησης, η ασίστ -με το εξωτερικό- που έβγαλε ο Λαμέλα στον Σιμάνσκι, με τον Πολωνό να μην προλαβαίνει να πλασάρει τελευταία στιγμή -από παρέμβαση αμυνόμενου- και να σκοράρει λίγο πριν τη μικρή περιοχή. Στο 90+2' το μονοκόμματο πλασέ του Περέιρα -για λίγο πάνω από τα δοκάρια η μπάλα- ήταν η τελευταία φάση της Ένωσης, σε ένα γεμάτο ματς.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνδρος: Ελεύθερος ο πλοίαρχος του “ΣΑΟΝΗΣΟΣ”

Αλέν Ντελόν: Οι ερμηνείες και η... αντιδραστικότητα του ιερού τέρατος του κινηματογράφου (εικόνες)

Προϋπολογισμός 2025: Οι βασικές προτεραιότητες

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)