Ποδόσφαιρο

08 Φεβρουαρίου 2019 22:32

Εμιλιάνο Σάλα: Η Ναντ αποσύρει την φανέλα με το Νο “9”

Θρήνος στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα για τον χαμό του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή. "Πλημμύρισαν" με μηνύματα τα social media.

Εμιλιάνο Σάλα: Η Ναντ αποσύρει την φανέλα με το Νο “9”
-

Η διοίκηση της Ναντ ανακοίνωσε σήμερα πως θα αποσύρει τη φανέλα με το Νο «9», που φορούσε ο αδικοχαμένος, Εμιλιάνο Σάλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα παγωμένα νερά της Μάγχης, κατά το αεροπορικό ταξίδι του από τη Νάντη στο Κάρντιφ, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην αγγλική ομάδα, καθώς χθες το βράδυ αναγνωρίστηκε και επίσημα η σορός του άτυχου 28χρονου Αργεντινού φορ.

«Δεν υπάρχουν λόγια για την τραγωδία αυτή και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι ν' αποσύρουμε τη φανέλα με το Νο «9», για να θυμόμαστε για πάντα τον Εμιλιάνο», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας, Βάλντεμαρ Κιτά.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Σάλα ευχαρίστησε με επιστολή της τον κόσμο για την υποστήριξη και την αγάπη που έδειξε κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του 28χρονου. Επίσης, δίνουν τις ευχές τους στην οικογένεια του Ντέιβιντ Ιμποτσον και αναφέρουν πως ελπίζουν οι αρχές να βρουν τον πιλότο του μοιραίου αεροσκάφους:

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την αγάπη και την υποστήριξη που μας δείξατε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζώης μας. Βλέποντας όλο τον κόσμο να επιστρατεύεται για να μας υποστηρίξει στις έρευνές μας, ήταν μια πολύτιμη βοήθεια. Χάρη σε εσάς, πλέον μπορούμε να θρηνήσουμε για τον γιο μας, τον αδερφό μας», ανέφερε σε δήλωσή της η οικογένεια του άτυχου Σάλα.

“Πλημμύρισαν” μηνύματα τα social media

Μόλις η αστυνομία επιβεβαίωσε την δυσάρεστη είδηση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν με μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια του Αργεντινού ποδοσφαιριστή.

Εμιλιάνο Σάλα - αεροπλάνο - συντρίμια

Ο Πρόεδρος της χώρας, Μαουρίτσιο Μάκρι, έγραψε στο twitter: «Τι θλιβερή είδηση. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους του Εμιλιάνο Σάλα αυτή τη τόσο σκληρή στιγμή. Είμαστε μαζί σας».

Από τις πρώτες αναρτήσεις, αυτή της Ιντεπεντιέντε, της οποίας ο Σάλα ήταν υποστηρικτής: «Για πάντα Εμιλιάνο. Είμαστε δίπλα στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Στην συνέχεια, τόσο η AFA όσο και ο πρόεδρός της, Κλαούντιο Τάπια, θέλησαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους: «Μετά την επιβεβαίωση, στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους αγαπημένους του», ανάερε η AFA. «Αισθανόμαστε μια βαθιά θλίψη για τον Εμιλιάνο. Συμπάσχουμε και είμαστε δίπλα στην οικογένεια», ανέφερε ο Τάπια.

Η Κάρντιφ, ομάδα που ο Σάλα έπρεπε να ξεκινήσει την νέα διαδρομή στην καριέρα του, στις 22 Ιανουαρίου έγραψε: «Προσφέρουμε την πιο ειλικρινή συμπάθεια και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Εμιλιάνο. Αυτός και ο Ντέιβιντ θα παραμείνουν για πάντα στις σκέψεις μας».

Εμιλιάνο Σάλα - Κάρντιφ Σίτι

Η FIFA: «Η αστυνομία του Ντόρσετ επιβεβαίωσε ότι το σώμα που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι του Εμιλιανο Σάλα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του». 

Μήνυμα στο twitter έγραψαν επίσης η Μπόκα Τζούνιορς («Για πάντα Εμιλιάνο»), ο Κιλιάν Μπαπε (που είχε χρηματοδοτήσει μέρος των ερευνών), ο Αλεξ Βέρνερ («Τα όνειρά σου ήταν εκατομμύρια. Είχες πάθος να φτάσεις στην κορυφή. Τα συλλυπητήριά μου προς την οικογένεια και τους φίλους»), η Μπαρτσελόνα («Αναπαύσου εν ειρήνη»), η Ροζάριο Σεντράλ, ο Τεόφιλο Γκουτιέρες, ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα («Τι θλίψη, τα χειρότερα νέα. Τα συλλυπητήριά μου προς τους συγγενείς και τους αγαπημένους του Εμιλιάνο Σάλα»), η Σεβίλη, η Λανούς, η Βαλένθια, η Μπελγκράνο, η εθνική Γερμανίας («Αναπαύσου εν ειρήνη, Εμιλιάνο Σάλα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του»), η Σαν Λορέντσο, η Αρσεναλ («Τα βαθύτατα συλλυπητήρια για την οικογένεια και τους φίλους σας, οι σκέψεις μας είναι μαζί σας ...») και άλλες ομάδες και άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)