Ποδόσφαιρο

11 Οκτωβρίου 2018 08:10

Ξένοι διαιτητές και στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Εισακούστηκαν από την ΚΕΔ τα “παράπονα” του Άρη. Θετική “ματιά” και στο αίτημα του Παναθηναϊκού.

Ξένοι διαιτητές και στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης
-

Με διαιτητές από το εξωτερικό αναμένεται να διεξαχθούν τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με την ΚΕΔ να παρουσιάζεται θετική και στο αντίστοιχο αίτημα του Παναθηναϊκού. 

«Τα λάθη είναι επαναλαμβανόμενα, μας έχουν στοιχίσει κι αυτή η κατάσταση δεν γίνεται να συνεχιστεί. Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια, σαν Άρης θέλουμε να σας βοηθήσουμε στο έργα σας, κρατάμε χαμηλούς τόνους αλλά η υπομονή έχει και τα όριά της. Κυρίως οι βοηθοί κάνουν τραγικά λάθη τα οποία στοιχίζουν» είπε ο πρόεδρος της “κίτρινης” ΠΑΕ, Θοδωρής Καρυπίδης, στον επικεφαλής της ΚΕΔ, Βίτορ Περέιρα, κατά τη συνάντησή τους, παρουσία του αθλητικού διευθυντή του Άρη, Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου. 

Τα παράπονα του ισχυρού άνδρα της “κίτρινης” ΠΑΕ, όπως αναμενόταν, άλλωστε, εισακούστηκαν, με τον Πορτογάλο αρχι-διαιτητή να προμηνύει πως τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα “σφυρίξουν” ξένοι διαιτητές. 

Ωστόσο, ο κ. Περέιρα δεν δεσμεύτηκε για τον ορισμό ξένων διαιτητών και στους αγώνες απέναντι σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. 

Υπογράμμισε πως καταβάλλονται επίμονες προσπάθειες για τη βελτίωση της διαιτησίας στην Ελλάδα, και ξεκαθάρισε ότι η “επιστράτευση” διαιτητών από το εξωτερικό εξαρτάται από το βαθμό επικινδυνότητας τον οποίο καθορίζει η αστυνομία, τη θέση των ομάδων στο βαθμολογικό πίνακα, την αντιπαλότητα μεταξύ των συλλόγων, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε και στον οικονομικό παράγοντα. 

Ξένες “σφυρίχτρες” θέλει και ο Παναθηναϊκός 

Πέρα από την ΠΑΕ Άρης, συνάντηση με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας είχε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου, υποβάλλοντας και αυτός το αίτημα του συλλόγου για ορισμό ξένων διαιτητών, στα ντέρμπι που ακολουθούν. 

Η ΚΕΔ αναμένεται να αποφανθεί εντός των επόμενων ημερών.αλλά φαίνεται πως βλέπει με… θετικό μάτι το αίτημα του «τριφυλλιού».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)