Γενικά

18 Νοεμβρίου 2017 14:33

Πέθανε ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου

Ο «Ηρακλής της τσέπης» άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μακρά νοσηλεία. Δεν κατάφερε να «σηκώσει τα βάρη» που του προκάλεσε ο εθισμός του στο αλκοόλ.

Πέθανε ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου
-

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο πρώην πρωταθλητής της Άρσης Βαρών, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου σε ηλικία 50 ετών, μετά από μεταμόσχευση ήπατος η οποία όμως του προκάλεσε αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που του προκάλεσε ο εθισμός του στο αλκοόλ.

Ο Ναΐμ Σουλειμάνογλου, που έγινε γνωστός ως ο «Ηρακλής της τσέπης», γεννήθηκε στην Βουλγαρία και έχει τούρκικη καταγωγή. Ο πατέρας του ήταν Τούρκος μετανάστης που δούλευε ως ανθρακωρύχος στη Βουλγαρία.

Είναι ο πρώτος και μοναδικός αρσιβαρίστας που έχει σηκώσει 2.5 φορές το βάρος του στην κίνηση του αρασέ και ένας εκ των 7 αθλητών που σήκωσαν 3 φορές το βάρος τους στην κίνηση του εμπολέ-ζετέ. Είναι ο μόνος αρσιβαρίστας που έχει σηκώσει 10 επιπλέον κιλά από το τριπλάσιο σωματικό του βάρος.

Ο Σουλεϊμάνογλου έκανε το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ στην ηλικία των 16 ετών αλλά έχασε την πρώτη του ευκαιρία για επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 εξαιτίας της συμμετοχής της Βουλγαρίας στο σοβιετικό μποϋκοτάζ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το ίδιο καλοκαίρι.

Λίγο αργότερα το κομμουνιστικό καθεστώς στην Βουλγαρία ανάγκασε την τουρκική μειονότητα της χώρας να υιοθετήσει βουλγάρικα ονόματα και έτσι ο ίδιος έγινε γνωστός ως Ναούμ Σουλεμάνοβ.

Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού για τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλου στην Μελβούρνη το 1986, ο Σουλεϊμάνοβ αποστάτησε. Επέστρεψε στην Τουρκία και ζήτησε την ιθαγένεια. Επίσης άλλαξε το όνομά του, από το βουλγάρικο Σουλεϊμάνοβ/Σουλεμάνοβ στο τούρκικο Σουλεϊμάνογλου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)