Αλλα αθλήματα

08 Οκτωβρίου 2017 12:48

Ο έβδομος “άθλος” του Πετρούνια

Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής υπερασπίστηκε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και έχει να ηττηθεί σε μεγάλη διοργάνωση από τον Απρίλιο του 2016, μετρώντας 7 σερί χρυσά.

Ο έβδομος “άθλος” του Πετρούνια
-

Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης αποδείχθηκε ανίκητος για άλλη μια διοργάνωση. Αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, συγκέντρωσε 15,433 βαθμούς σε άσκηση με συντελεστή δυσκολίας 6,30 και υπερασπίσθηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη Γλασκώβη, αφήνοντας στην 2η θέση τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιάζιν με 15,333 β. και στην 3η θέση Κινέζο Γιανγκ Λιου με 15,261 β.

Με τη νίκη στο Μόντρεαλ ο Πετρούνιας διατήρησε το αήττητο σερί που άρχισε τον Απρίλιο του 2016 και περιλαμβάνει έξι διαδοχικές νίκες στους ισάριθμους αγώνες που έλαβε μέρος. Η τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν στις 18 Απριλίου 2016, στο προ-Ολυμπιακό test event του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου κατέλαβε τη 2η θέση, πίσω από τον Βραζιλιάνο «οικοδεσπότη» και Ολυμπιονίκη του 2012 Αρτούρ Ζανέτι.

Έκτοτε παραμένει ανίκητος και πανηγύρισε διαδοχικούς θριάμβους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βέρνης (Μάιος 2016), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο (Αύγουστος 2016), στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2017), στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού (Μάρτιος 2017), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κλουζ (Απρίλιος 2017) και στο Τσάλεντζ Καπ του Παρισιού (Σεπτέμβριος 2017). Όμως, και πριν από το test event του Ρίο τον Απρίλιο του 2016, πάλι ήταν αήττητος για έξι συνεχόμενους αγώνες.

Τέλος, ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη βρίσκεται ήδη σε ένα «κλειστό κλαμπ», καθώς έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και στις τρεις κορυφαίες διοργανώσεις του κόσμου (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) και είναι ο ένας από τους μόλις πέντε γυμναστές που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό και παγκόσμιο τίτλο στους κρίκους μέσα στην ίδια χρονιά.

Συγχαρητήρια της πολιτικής ηγεσίας

Με tweets εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στον Παγκόσμιο πρωταθλητή ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

"Ο Λευτέρης Πετρούνιας γράφει ιστορία με τις επιδόσεις του. Για άλλη μια φορά θερμά συγχαρητήρια στον παγκόσμιο πρωταθλητή!", έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Tweets Τσίπρα - Μητσοτάκη για Πετρούνια

"Έγραψε ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας. Με το back to back χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έγινε θρύλος και μας έκανε υπερήφανους!", έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Tweets Τσίπρα - Μητσοτάκη για Πετρούνια

 Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης δήλωσε πως «για μια ακόμη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας, με την εξαιρετική εμφάνισή του στο Μόντρεαλ του Καναδά, έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, με το άψογα εκτελεσμένο πρόγραμμά του στο αγώνισμα των κρίκων, συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή, επιβεβαιώνοντας την ακατάβλητη αγωνιστικότητά του που τον έχει κατατάξει στους κορυφαίους παγκοσμίως αθλητές.

Η νέα διάκριση του πολυνίκη Λευτέρη Πετρούνια, τίμησε την χώρα μας, ήχησε ανά τον κόσμο τον εθνικό ύμνο μας και μας έδωσε και πάλι χαρά και υπόδειγμα για την επίτευξη στόχων.

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια και τον προπονητή του. Συγχαρητήρια και στο σύνολο των μελών της εθνικής ομάδας ανδρών και γυναικών που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής».

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά ανάρτησε στα social media. "Ο Λευτέρης Πετρούνιας μας κανει περήφανους ακόμη μια φορά! Τίποτα δεν τον σταματά από την ξέφρενη πορεία κατάκτησης χρυσών μεταλλίων και παγκόσμιων πρωταθλημάτων! Συγχαρητήρια."

Φώφη Γεννηματά - Λ. Πετρούνιας - tweet

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, «συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μόντρεαλ. Η νίκη αυτή τον κατατάσσει ανάμεσα στους σπουδαιότερους αθλητές των κρίκων όλων των εποχών. Καλή δύναμη για την συνέχεια».

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μια φορά σηκώνει την Ελλάδα ψηλά και την οδηγεί στην κορυφή.


Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής πιστοποιεί το αστείρευτο ταλέντο του Έλληνα Πρωταθλητή και τον εδραιώνει ανάμεσα στις κορυφαίες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου αθλητισμού.


Τον συγχαίρουμε για το νέο του άθλο και του ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει να προσφέρει εθνικές διακρίσεις και να αποτελεί πρότυπο για τη νέα γενιά της πατρίδας μας».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)