Μπάσκετ

26 Αυγούστου 2017 16:00

Μίσσας: θέλω οι παίκτες μου να “καταθέσουν την καρδιά” τους στο παρκέ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για το αύριο της Εθνικής χωρίς τον Αντετοκούνμπο αλλά και το στόχο του μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ.

Μίσσας: θέλω οι παίκτες μου να “καταθέσουν την καρδιά” τους στο παρκέ
-

Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, Κώστας Μίσσας, καλείται να ξεπεράσει δυο απρόβλεπτα εμπόδια που δεν υπήρχαν στον «ορίζοντα» όταν έκανε τον προγραμματισμό για το Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι η απουσία του σούπερ σταρ της ομάδας, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του λόγω τραυματισμού. Το δεύτερο αφορά το κακό κλίμα στα αποδυτήρια μετά τον καυγά που είχαν ο Μπορούσης με τον Παππά, ο οποίος πήρε διατάσεις.

Ο κόουτς σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» κι αναφερόμενος στα μειονεκτήματα που έχει δείξει η ομάδα στα φιλικά είπε πως αυτά είναι «το μακρινό σουτ και η διάρκεια. Δημιουργούμε είκοσι φάσεις για αμαρκάριστα σουτ που είναι... “πέναλτι” αλλά δεν έχουμε την αυτοπεποίθηση για να είναι εύστοχα. Δεν υπάρχει ομάδα που επιβιώνει χωρίς μεγάλα σουτ, όσες εναλλακτικές λύσεις και να βρει. Έχουμε αρκετές αυξομειώσεις στην απόδοσή μας».

Στο ερώτημα αν «είναι “άσπρο - μαύρο” η Εθνική με τον Γιάννη και χωρίς αυτόν για τους στόχους και την πορεία της στο Ευρωμπάσκετ κι αν η αρνητική εξέλιξη του θέματος προκάλεσε τον εγωισμό των άλλων καταξιωμένων διεθνών παικτών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο κ. Μίσσας απάντησε:

Σε καμία περίπτωση, δεν ήμασταν οι... άτρωτοι με τον Γιάννη και γίναμε η εύκολη «λεία» χωρίς αυτόν. Αλίμονο. Περιμένω, όμως, τα παιδιά να βγάλουν περισσότερο εγωισμό στο γήπεδο. Να δείξουν τη δεδομένη αξία τους. Αυτό που τους ζητώ από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας είναι να... ακουμπήσουν την καρδιά τους στο παρκέ. Η εθνική ομάδα είναι εθελοντισμός.

 Δεν κάνω... κήρυγμα σε επαγγελματίες παίκτες, αλλά όταν λέμε ότι το «εγώ» κάτω από το «εμείς» να γίνεται πράξη. Εντός και εκτός γηπέδου. Δεν είμαι ο προπονητής του Αντετοκούνμπο και όλοι οι παίκτες γνώριζαν ξεκάθαρα όλες τις εξελίξεις. Έχω την απαίτηση και την προσδοκία να αρχίσουμε το Ευρωμπάσκετ με τη μέγιστη συσπείρωση και, έχοντας αυτό το ψυχολογικό στοιχείο, θα αυξήσουμε και την αγωνιστική ετοιμότητα μας από παιχνίδι σε παιχνίδι. Η συσπείρωση «συγχωρεί» το λάθος του συμπαίκτη και το διορθώνει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε:

Δεν πάμε πλήρεις, όπως είχαμε προγραμματίσει και προσδοκούσαμε. Όμως για να φτάσουμε στο μετάλλιο, έπρεπε να πετύχουμε άλλους μικρότερους στόχους στις προηγούμενες φάσεις και σ’ αυτούς επικεντρωνόμαστε. Αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει αυτούς τους στόχους και να της ανοίξουν την... όρεξη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)