Ποδόσφαιρο

17 Αυγούστου 2017 23:26

Europa League: το όνειρο έγινε... εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό

Ένα 7λεπτο… μπλακ-άουτ στέρησε από τους “πράσινους” τη νίκη και πιθανότατα την πρόκριση στους ομίλους κόντρα στην Μπιλμπάο.

Europa League: το όνειρο έγινε... εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό
-



Ο Παναθηναϊκός ζούσε μοναδικές στιγμές στη Λεωφόρο και είχε πάρει προβάδισμα με 2-0 με τα γκολ των (30’ Λουντ, 55’ Καμπέσας), όμως ένα… τραγικό 7λεπτο του στέρησε, όχι μόνο τη νίκη, αλλά και την πρόκριση στους ομίλους. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 3-2, από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον 1ο αγώνα των πλέι οφ του Εuropa League και πλέον η υπόθεση πρόκριση έχει απομακρυνθεί. Για τους Ισπανούς σκόραραν οι: Αντούριθ (68’, 74’ πεν.) και Ντε Μάρκος (71’). 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 6’ ο Κουτρουμπής θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Ερερίν έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 30’ ο Λουντ με πολύ ωραία ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0 (σκορ του ημιχρόνου).


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ - PLAY OFFS EUROPA LEAGUE

Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε ονειρικά για τους «πράσινους». Ο Καμπέσας με εντυπωσιακό πλασέ έκανε το 2-0 κι έβαλε βάσεις πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό. Όμως μέσα σε έξι λεπτά οι παίκτες του Ουζουνίδη βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση. Στο 68’ ο Αντούριθ μείωσε και τρία λεπτά αργότερα ο Ντε Μάρκος έκανε το 2-2. Στο 74’ ο Αντούριθ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το τελικό 2-3. 

Πλέον την ερχόμενη Πέμπτη ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη με δύο τέρματα διαφορά για να προκριθεί... 

Οι συνθέσεις:   

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ρέις, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (84’ Δώνης), Άλτμαν (51’ Λουτσιάνο), Μολίνς (72’ Χατζηγιοβάνης). 

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Χοσέ Άνχελ Θιγάντα): Ερερίν, Όσκαρ ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Βέσγκα, Μπενιάτ (77’ Σαν Χοσέ), Λέκουε (57’ Γουίλιαμς ), Ραούλ Γκαρσία, Μουνιαΐν (85’ Σουσαέτα ), Αντούριθ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)