Μπάσκετ

17 Ιουλίου 2017 08:27

“Περίπατος” και με την Σουηδία για την Εθνική Νέων Ανδρών

«Δύο στα δύο» για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ποιος είναι ο σημερινός αντίπαλος της "γαλανόλευκης".

“Περίπατος” και με την Σουηδία για την Εθνική Νέων Ανδρών
-

«Δύο στα δύο» για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που φιλοξενείται στην Κρήτη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκαμψε άνετα την αντίσταση της Σουηδίας με 79-44, για τη 2η αγωνιστική του Α' ομίλου, και συνεχίζει αήττητο. Σήμερα  (21:15), η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, στην τελευταία της αναμέτρηση στην Α' φάση, ενώ στη συνέχεια θα «αποχαιρετήσει» τα Χανιά και θα μετακινηθεί στο Ηράκλειο, εκεί όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση. 

Άμυνα και δημιουργία είχαν και πάλι κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι της Εθνικής, κάτι που φαίνεται από τα 13 κλεψίματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τα 26 λάθη που υποχρέωσε τους αντιπάλους, αλλά και τις 21 ασίστ! Την ίδια στιγμή τα ψηλά κορμιά της «γαλανόλευκης» κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια με τον Χρηστίδη να τελειώνει τον αγώνα με 24 πόντους και τον Καρρά με 15.

Τα δεκάλεπτα: 16-9, 34-23, 58-36, 79-44

 Οι συνθέσεις: 

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 4 (1), Μιλεντίγιεβιτς 2, Κόνιαρης 6 (1), Φλιώνης, Καρράς 15, Σκουλίδας 2, Δίπλαρος 5 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 24, Χαραλαμπόπουλος 10 (1), Μουράτος 9 (1), Τάταρης 2. 

Σουηδία (Σβένσον): Άρβιντσον 10, Χάνσον 5 (1), Λάρσον 5 (1), Σιόλιν, Ίσοβιτς, Λέτσεσνε 4, Μπέρκελουντ, Μπίργκαντερ 13 (12ρ), Άπελγκρεν, Μπράντμαρκ 1, Γιόχανσον 6 (1). 

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ - 2017 - ΕΛΛΑΔΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Παπαθεοδώρου: Βρήκαμε λύσεις πάλι από την άμυνα   

Ικανοποιημένος από την ενέργεια και την προσπάθεια των παικτών του δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μετά τη νίκη της Εθνικής Νέων Ανδρών επί της Σουηδίας.  

«Το σημαντικό για μας ήταν πως για δεύτερο συνεχές παιχνίδι είχαμε καλή ενέργεια για περίπου 40 λεπτά, σε ένα παιχνίδι πιο δύσκολο από το χθεσινό. Η Σουηδία είναι ομάδα που προσπαθεί να περιορίσει τη δημιουργία των αντιπάλων, αλλά εμείς βρήκαμε λύσεις πάλι από την άμυνα. Αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο, κρατήσαμε χαμηλά τους Σουηδούς και φτάσαμε στην άμυνα. Προσπαθούμε να έχουμε όλους μας τους παίκτες ενεργούς με διάθεση και ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σκοράρει όποιος είναι σε καλύτερη μέρα ή ξεμαρκάριστος. Χθες και σήμερα είχαμε πάνω από 20 ασίστ, κάτι που δείχνει πόσο ομαδικοί είμαστε και το πνεύμα που μας χαρακτηρίζει», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)