Ποδόσφαιρο

21 Απριλίου 2017 00:58

Βραδιά “θρίλερ” στο Europa League

Τρείς από τους τέσσερεις επαναληπτικούς προημιτελικούς οδηγήθηκαν στην παράταση και ένας εξ αυτών στη “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι.

Βραδιά “θρίλερ” στο Europa League
-

“Σκληρό καρύδι” αποδείχθηκε η Άντερλεχτ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά το γεγονός ότι όλοι την είχαν ξεγραμμένη μετά το 1-1 των Βρυξελλών.

Ο Μιχιταριάν άνοιξε το σκορ στο 10΄ για την ομάδα του Μουρίνιο, αλλά οι Βέλγοι ισοφάρισαν με τον Χανί στο 35ο λεπτό και κράτησαν το αποτέλεσμα μέχρι τη λήξη του 90λεπτου. Στην παράταση, το γκολ του Ράσφορντ στο 107΄ χάρισε το εισιτήριο της πρόκρισης στους “κόκκινους διαβόλους”.

Σπουδαίο ματς έγινε και στη Γερμανία, όπου ο Άγιαξ αντιμετώπισε τη Σάλκε, έχοντας στις “αποσκευές” του το 2-0 της Ολλανδίας. H Σάλκε κατάφερε να οδηγήσει την αναμέτρηση στην παράταση, ισοφαρίζοντας το σκορ με το οποίο είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι (Γκορέτσκα 53΄ και Μπουργκστάλερ 56΄), ενώ ο “Αίαντας” αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 80΄ εξαιτίας της αποβολής του Βέλτμαν.

ΣΑΛΚΕ - ΑΓΙΑΞ - EUROPA LEAGUE

Ο Καλιγκιούρι πέτυχε το 3-0 στο 101΄ (σκορ-πρόκρισης για τη Σάλκε), αλλά ο Άγιαξ μείωσε με τους Φιργκέφερ (111΄) και Γιουνές (120΄) και πήρε εκείνος το εισιτήριο για τους “4” του Europa League.

Μεγάλη μάχη έγινε και στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Λυών κλήθηκε να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-1 του πρώτου αγώνα στην καυτή έδρα της Μπεσίκτας.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΛΥΩΝ - EUROPA LEAGUE

Ο Ταλίσκα έδωσε δύο φορές το προβάδισμα στην τουρκική ομάδα (27΄ και 58΄), ενώ ο Λακαζέτ είχε ισοφαρίσει προσωρινά (34΄) για τους Γάλλους.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου δεν άλλαξε το σκορ. Στη “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι επικράτησε η Λυών με 7-6 και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

ΘΕΛΤΑ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ - EUROPA LEAGUE

Το “εύθραυστο” 3-2 στο Βίγκο αποδείχθηκε αρκετό για την Θέλτα να προκριθεί στους ημιτελικούς του Europa League. Η ισπανική ομάδα απέσπασε 1-1 στην έδρα της Γκενκ και θα βρεθεί στην κλήρωση της τετράδας που θα γίνει στη Νιόν.

Το γκολ του Σίστο στο 63΄ έδωσε προβάδισμα στην Θέλτα, οι Βέλγοι απάντησαν 4 λεπτά αργότερα με τον Τροσάρ, προσπάθησαν για ένα ακόμη γκολ που θα τους έδινε το “εισιτήριο”, αλλά δεν τα κατάφεραν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)