Γενικά

15 Σεπτεμβρίου 2016 11:39

Νέα επίθεση χάκερ στη WADA

Στοιχεία  για 25 αθλητές από 8 χώρες αποκάλυψαν οι δράστες της δεύτερης κυβερνοεπίθεσης μέσα στην εβδομάδα.

Νέα επίθεση χάκερ στη WADA
-

Σε νέα κυβερνοεπίθεση προχώρησαν Ρώσοι χάκερ, γνωστοποίησε, σύμφωνα με το Reuters, o Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (WADA).

Οι χάκερς, σύμφωνα με το τηλεγράφημα  του πρακτορείου, διέρρευσαν νέα εμπιστευτικά έγραφα με ιατρικά στοιχεία στο διαδίκτυο, παρόμοια με εκείνα που είχαν δημοσιεύσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αυτή τη φορά, αποκάλυψαν δεδομένα 25 αθλητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Τσεχία, τη Δανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία.

Η ομάδα χάκερ, γνωστή ως APT28 και "Fancy Bear", από Αμερικανούς ερευνητές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, κατηγορήθηκε από την WADA την Τρίτη για την δημοσιοποίηση δεδομένων των αθλητριών του τένις Σερένα και Βένους Γουϊλιαμς, της σούπερ σταρ της ενόργανης γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς και της παίκτριας του WNBA, Ελένα Ντελε Ντον.

Η WADA εκτιμά ότι οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα αντι-ντόπινγκ και το σύστημα διαχείρισης (ADAMS) μέσω ενός λογαριασμού που δημιούργησε η ΔΟΕ για τους Αγώνες του Ρίο. Σύμφωνα με την WADA, ο λογαριασμός περιλαμβάνει εμπιστευτικά ιατρικά δεδομένα, όπως εξαιρέσεις λόγω θεραπευτικής χρήσης, οι οποίες εκδίδονται από τις αθλητικές ομοσπονδίες και εθνικούς οργανισμούς αντι-ντόπινγκ για να επιτρέψουν στους αθλητές να λαμβάνουν ορισμένες ουσίες.

Επίσης η WADA υποστηρίζει ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις διεξάγονται ως αντίποινα για τις έρευνες του οργανισμού που αφορούν την κρατική χορηγία ντόπινγκ στη Ρωσία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)