Ποδόσφαιρο

05 Σεπτεμβρίου 2016 21:28

Εθνική Ελλάδος: Όχι άλλα Φαρόε…

Πεπεισμένος ότι η Εθνική Ελλάδος θα ξεκινήσει με το “δεξί” τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντιάλ εμφανίστηκε ο Σκίμπε.

Εθνική Ελλάδος: Όχι άλλα Φαρόε…
-

Ο Βασίλης Τοροσίδης παρέστη εκ μέρους των διεθνών στη συνέντευξη Τύπου του Μίχαελ Σκίμπε για τον εναρκτήριο αγώνα της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 με αντίπαλο το Γιβραλτάρ.

Ο διεθνής αμυντικός, που όπως και οι συνάδελφοί του έχει πικρές αναμνήσεις από την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην προκριματική φάση του Euro 2016, εστίασε στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει η ελληνική ομάδα την αναμέτρηση για να μην... θρηνήσουμε άλλες ήττες «τύπου» Φαρόε.

«Σίγουρα το Γιβραλτάρ δεν είναι από τις δυνατές ομάδες του ομίλου και γενικά της Ευρώπης. Εμείς όμως την πάθαμε με τα Φαρόε, χάσαμε δύο φορές και βγήκαμε τελευταίοι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας», υπογράμμισε.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της Εθνικής υποστήριξε: «Αν δεις τους δύο ομίλους (Euro 2016 και τωρινό), μπορείς να πεις όντως ότι ο προηγούμενος ήταν πιο βατός. Όποιος και να είναι ο όμιλος, όμως, αν δεν είμαστε αυτοί που πρέπει θα έχουμε πρόβλημα. Αν δεν παίξουμε δεν θα κερδίσουμε».

Ο Βασίλης Τοροσίδης δήλωσε πάντως εμπιστοσύνη στην ομάδα, καθώς το κλίμα στα αποδυτήρια έχει αλλάξει. «Η ομάδα δείχνει καλά σημάδια. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με την Ολλανδία και από το κλίμα που ζω εγώ. Ακόμα και στην ήττα με την Αυστραλία δεν ήμασταν κακοί. Αν σε αυτά τα 10 ματς παίξουμε αυτό που μπορούμε έχουμε τύχη να προκριθούμε, αν υποθέσουμε πως το Γιβραλτάρ είναι το πιο αδύναμο και το Βέλγιο το πιο δυνατό σύνολο».

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΣΚΙΜΠΕ - ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Σίγουρος για τη νίκη ο Σκίμπε

Πεπεισμένος ότι η Εθνική ομάδα θα μπει με το «δεξί» στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίχαελ Σκίμπε. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με το Γιβραλτάρ (6/9, 21:45) ο Γερμανός προπονητής υπογράμμισε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει με τρεις βαθμούς, απέναντι σε μια από τις αγωνιστικά ασθενέστερες ομάδες του πλανήτη.

«Έχουμε δει ορισμένα παιχνίδια από τον αντίπαλό μας. Ξέρουμε ότι παίζουν καλή άμυνα. Δεν θα είναι εύκολο, είμαστε όμως σίγουροι ότι θα νικήσουμε και πρέπει να νικήσουμε στην πρεμιέρα μας στα προκριματικά. Το Γιβραλτάρ τα πάει αρκετά καλά. Ίσως σε κάποια παιχνίδια που παίζουν με ανώτερες ομάδες χάνουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά το θέμα είναι να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε».

Ο Σκίμπε ρωτήθηκε για τις πολλές δοκιμές προσώπων που έκανε στο διάστημα που προηγήθηκε, δηλαδή στα φιλικά παιχνίδια. «Στη διάρκεια της προετοιμασίας είχα την ευκαιρία να δω πως ανταποκρίνονται σε θέσεις και συστήματα» ήταν η απάντησή του, ενώ για τον τρόπο που προσεγγίζει το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ συγκριτικά με το παιχνίδι εναντίον της Ολλανδίας τόνισε πως «είναι διαφορετικός αγώνας και πρέπει να βρούμε λύσεις, να κρατήσουμε την μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο στην κατοχή μας και να παίξουμε γρήγορο ποδόσφαιρο. Αύριο θέλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, δεν θα είναι εύκολο, αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες και να κερδίσουμε».

Το πρόγραμμα της Εθνικής ομάδας, που ως το τέλος του χρόνου θεωρείται πολύ καλό για συγκομιδή βαθμών, δεν τον απασχολεί, αφού όπως παρατήρησε «και πριν από δύο χρόνια η Ελλάδα είχε καλό πρόγραμμα, για τα προκριματικά του Euro, αλλά τερμάτισε στην τελευταία θέση. Δεν έχει σημασία λοιπόν. Σε κάθε ματς πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)