Διεθνείς διοργανώσεις

21 Αυγούστου 2016 17:49

Ρίο 2016: Κατάθεση ψυχής από τον Νεϊμάρ μετά το χρυσό της Βραζιλίας

Η «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης νίκησε 5-4 στα πέναλτι την Γερμανία και στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της «χρυσή» Ολυμπιονίκης.

Ρίο 2016: Κατάθεση ψυχής από τον Νεϊμάρ μετά το χρυσό της Βραζιλίας
-

Η Βραζιλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ανδρικό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης νίκησε 5-4 στα πέναλτι την Γερμανία (κανονική διάρκεια και παράταση 1-1) και στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της «χρυσή» Ολυμπιονίκης. Η Βραζιλία είχε «ανοίξει» το σκορ με το φάουλ του Νεϊμάρ στο 26΄, ενώ η Γερμανία ισοφάρισε με τον Μάιερ στο 59΄.

Νωρίτερα, η Νιγηρία νίκησε 3-2 την -έκπληξη του τουρνουά- Ονδούρα στον «μικρό τελικό» και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι Γερμανοί έφτασαν κοντά στο 1-0 στο 11΄, ωστόσο το μακρινό σουτ του Μπραντ κατέληξε στο δοκάρι, ενώ η Βραζιλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 26΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ. Στη συνέχεια τα «πάντσερ» προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά η επιθετική προσπάθειά τους στο 30΄ «σταμάτησε» ξανά στο δοκάρι. Στο 35΄ ο Σβεν Μπέντερ πήρε την κεφαλιά, ωστόσο έστειλε γι' ακόμη μια φορά την μπάλα στο δοκάρι. Τελικά η Γερμανία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 59΄ με το σουτ από το ύψος του πέναλτι του Μάιερ, ο οποίος είχε γίνει αποδέκτης της μπάλας από την προσπάθεια του Τόλγιαν από δεξιά, με αποτέλεσμα να «παγώσει» το «Μαρακανά». Στο επόμενο ημίωρο το 1-1 δεν άλλαξε, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν μπόρεσε να σκοράρει κι έτσι Βραζιλία και Γερμανία έλυσαν τις... διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί η Βραζιλία επικράτησε με 5-4, με τον Νεϊμάρ να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι.

Νεϊμάρ: Δεν θέλω να είμαι άλλο αρχηγός

Ρίο 2016 - Νεϊμάρ

Ο Νεϊμάρ, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, αφού έκανε κατάθεση ψυχής, ανακοίνωσε ότι δεν θέλει πλέον να είναι αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας. Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσους του άσκησαν αυστηρή κριτική.

Ο αρχηγός της Βραζιλίας είπε μεταξύ άλλων: "Είναι ένα από τα ομορφότερα πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή μου. Τώρα αυτοί που μου ασκούν κριτική θα πρέπει να το βουλώσουν. Μας έκαναν κριτική αλλά απαντήσαμε με ποδόσφαιρο.

Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Έχω εκπληρώσει το όνειρό μου και το γεγονός ότι το εκπλήρωσα μέσα στην χώρα μου είναι κάτι που με κάνει υπερήφανο. Έχω μιλήσει με την οικογένειά μου και έχω αποφασίσει. Από σήμερα δεν θέλω πια να είμαι αρχηγός της Βραζιλίας".

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΡΙΟ 2016

Τα πέναλτι:

Γκίντερ             0-1

Ρενάτο Αουγκούστο   1-1

Νιαμπρί             1-2

Μαρκίνιος           2-2

Μπραντ              2-3

Ραφίνια             3-3

Σίλε                3-4

Λουάν               4-4

Πέτερσεν            Απέκρουσε ο Γουέβερτον

Νεϊμάρ              5-4

Οι συνθέσεις: 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ροτζέριο Μικάλε): Γουέβερτον, Ζέκα, Ροντρίγκο Κάιο, Μαρκίνιος, Ρενάτο Αουγκούστο, Ντάγκλας Σάντος, Λουάν, Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα (70΄ Φελίπε Άντερσον), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (95΄ Ραφίνια), Γουάλας. 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χορστ Χρούμπες): Χορν, Τόλγιαν, Κλόστερμαν, Γκίντερ, Σίλε, Σβεν Μπέντερ, Μάιερ, Λαρς Μπέντερ (67΄ λ. τρ. Πρέμελ), Ζέλκε (76΄ Πέτερσεν), Μπραντ, Νιαμπρί.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)