Ποδόσφαιρο

04 Αυγούστου 2016 23:14

Ήττα και αποκλεισμός για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει το "εισιτήριο" για τα πλέι οφ του Europa Leage, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Σεντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ.

Ήττα και αποκλεισμός για την ΑΕΚ
-

Η επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη μετά από 5 χρόνια δε συνοδεύτηκε με πρόκριση. Το 0-0 στο «Ζοφρουά Γκισάρ» δεν ήταν αρκετό για να δώσει στην Ένωση το «εισιτήριο» για τα play off του Europa League, καθώς η Σεντ Ετιέν νίκησε στο Ολυμπιακό Στάδιο με 1-0 και είναι αυτή που θα βρεθεί στην κλήρωση της Νιόν την Παρασκευή.

Το γκολ που έκρινε τη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού της διοργάνωσης πέτυχε ο Μπέριτς στο 23΄. Είχαν προηγηθεί δυο καλές στιγμές για την ΑΕΚ με τον Μπακασέτα στο 6΄ και το 15΄. Ακολούθησε ευκαιρία στο 37΄. Με καταπληκτική προσπάθεια ο Γκάλο από δεξιά και σέντρα «πάρε-βάλε» στον Μπαρμπόσα που αστόχησε σε εξ επαφής κεφαλιά.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια πήρε ρίσκο με την επιλογή του Λαμπρόπουλου αντί του Γιόχανσον (ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα) και του Μπακασέτα στην κορυφή της επίθεσης, ενώ έκλεισε τις αλλαγές του από το 67΄, αποσύροντας τον Αντρέ Σιμόες και ρίχνοντας στο ματς τον Ούγκο Αλμέιδα. 

ΑΕΚ - Σεντ Ετιέν - προκριματικά - Europa League

Η ΑΕΚ στο β ημίχρονο δεν είχε ευκαιρίες και το παιχνίδι ήταν στα χέρια των Γάλλων. Ο κόσμος, περίπου 30.000, προσπάθησε να «σπρώξει» την ΑΕΚ σε επική ανατροπή, χωρίς αντίκρισμα όμως. Ο 200ος αγώνας του «Δικέφαλου» στα κύπελλα Ευρώπης ολοκληρώθηκε με την απογοήτευση του αποκλεισμού.

Ταυτόχρονα, επεκτάθηκε η αρνητική παράδοση της ΑΕΚ που έχει αποκλειστεί επτά φορές σε ισάριθμες νοκ-άουτ αναμετρήσεις της με γαλλικές ομάδες .

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (68΄ Αλμέιδα), Βάργκας (53΄ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (61΄ Αραβίδης), Μπακασέτας


ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (Κριστόφ Γκατιέ): Ρουφιέ, Παλομά, Τέοφιλ Κατρίν, Τανάν, Νταμπό (29΄ Παζό), Σέλνες, Πογκμπά, Λεμουάν (79΄ Μονέ-Πακέ), Αμουμά (84΄ Ρου), Περέν, Μπέριτς. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)